CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La debilitat de les nostres institucions davant d’Israel

Dimarts, 28 juliol, 2009

En els últims sis mesos Israel ha destruït i clausurat diverses estructures de caràcter humanitari i/o solidari amb el poble palestí a Gaza, Cisjordània i Jerusalem; algunes d’elles finançades per l’ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.


Exactament a finals de l’any passat l’exèrcit israelià va destruir amb traïdoria i escarni la Plaça Barcelona a Gaza i el passat 15 de juliol el Centre Nidal pel Desenvolupament Comunitari era clausurat per la policia i exèrcit israelià, al barri Del Jabasheh, a la ciutat vella de Jerusalem.

Davant d’aquests fets tan greus les nostres institucions, afectades directament com a donants dels recursos econòmics que s’han utilitzat per posar en marxa aquestes estructures tancades o destruïdes, han tingut una tèbia reacció de protesta que no ha passat de lamentar els fets com si aquestes institucions no tinguessin poder . Es tracta de la mateixa Generalitat de Catalunya, que en d’altres departaments, gaudeix d’ unes relacions econòmiques i culturals excel·lents amb el govern d’Israel.

Què ha de fer Israel perquè la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, i altres institucions exigeixin responsabilitats i indemnitzacions al govern d’aquest país pels seus abusos contra estructures socials palestines pagades pels ciutadans de Catalunya?

La debilitat mostrada per les nostres institucions davant de les violacions sistemàtiques del dret internacional i dels drets humans, no fa més que legitimar l’estratègia de guerra permanent d'Israel contra els palestins.

SODEPAU

www.sodepau.org