CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La democràcia està segrestada. El 25S anem a rescatar-la.

Dissabte, 22 setembre, 2012

25S a Madrid

El 25 de setembre anem a envoltar el Congrés dels Diputats…

El pròxim 25 de setembre envoltarem el Congrés dels Diputats a Madrid per a rescatar-lo d'un segrest que ha convertit a aquesta institució en un òrgan superflu. Un segrest de la sobirania popular portat a terme per la Troica i els mercats financers i executat amb el consentiment i la col·laboració de la majoria dels partits polítics. Partits que han traït els seus programes electorals, als seus votants i a la ciutadania en general incomplint promeses i contribuint a l'empobriment progressiu de la població.

Envoltem el Congrés després de més d'un any d'intenses mobilitzacions en tots els sectors socials i després de comprovar que no pot haver-hi democràcia quan les institucions que diuen representar-la es mouen per interessos que no són els de la majoria. Perquè no tenim res que parlar amb un poder que ha demostrat sistemàticament ser cec, sord i mut a justes i concretes demandes d'igualtat i justícia social. L'envoltem per a rescatar a la política d'un règim econòmic insostenible i depredador: el sistema capitalista.

Envoltem el Congrés perquè volem donar un salt en la mobilització social i posar en el centre la recuperació de la sobirania i del poder ciutadà, és a dir, de la democràcia. Hem creat nombrosos processos de lluita, espais de participació i discussió en les xarxes i en les places, en els barris i en els centres de treball, i hem portat a terme iniciatives que volem seguir desenvolupant des de baix, sense dreceres i pas a pas. Perquè creiem que el temps de les decisions preses per uns pocs ha acabat; perquè, enfront de qui volen deixar-nos sense futur, tenim els mitjans i la intel·ligència col·lectiva per a decidir i construir la societat que volem; perquè no necessitem falsos intermediaris, sinó recursos i eines col·lectives que fomentin activament la participació política de totes les persones en els assumptes comuns.

Envoltem el Congrés el 25S per a dir-los a qui diuen manar-nos que no, que desobeirem les seves imposicions injustes, com la de pagar el seu deute, i que defensarem els drets col·lectius: l'habitatge, l'educació, la salut, l'ocupació, la participació democràtica, la renda. Per a iniciar un procés que permeti que els responsables de la crisi deixin de ser impunes, perquè els piròmans que han provocat la nostra crisi no siguin recompensats i comencin, en canvi, a ser jutjats.

El 25 de setembre ens manifestarem al voltant del Congrés perquè volem recuperar la responsabilitat sobre el nostre propi futur sense acceptar imposicions. Per a dir-los a qui tenen segrestada la democràcia que ha arribat el moment d'anar-se'n i per a exigir la dimissió d'aquest Govern com primer pas, perquè anem a alliberar-la iniciant un procés constituent. Un procés de participació directa obert en el qual determinem i engeguem les institucions polítiques, eines de participació i mecanismes jurídics i polítics que necessitem per a garantir que les decisions col·lectives siguin completament efectives. Un procés constituent sostingut i la definició col·lectiva del qual comença, però no acaba, el 25S.

Rescatar el Congrés és llançar una invitació a que s'articulin i uneixin altres moviments socials com la lluita dels funcionaris per la defensa dels serveis públics, les diverses “marees” i altres lluites per la igualtat i la justícia social. Significa negar-nos a acceptar la por, la impotència i la desorientació sorgides de la reducció del polític a l'econòmic i les seves conseqüències feixistes, xenòfobes, racistes i masclistes. I buscar una sortida col·lectiva.

Convidem a totes les persones que vulguin acompanyar-nos a envoltar el Congrés el 25 de setembre, a dir prou! i a continuar aquest camí per a rescatar la democràcia i la sobirania.

Volem drets, democràcia, justícia i llibertat per a tot el món.
Fins a aquí hem arribat, no tenim por.
Ens veiem el 25S… i més enllà.

(Aquest manifest és fruit del debat en les assemblees d'aquesta Coordinadora, un esforç de síntesi dels motius per al 25S que compartim i altra de les veus per les quals pots sentir-te apel·lat/a per a acudir)

http://coordinadora25s.wordpress.com/manifiesto/

Coordinadora #25s
http://coordinadora25s.wordpress.com/

10 razones para ir el #25s
http://madrilonia.org/2012/09/10-razones-para-ir-el-25s/

>>> Breu informe sobre els aspectes legals de la convocatòria del 25-S
http://madrilonia.org/2012/09/breve-informe-sobre-los-aspectos-legales-de-la-convocatoria-del-25-s/

>>> De com anar al 25S i cuidar-nos col·lectivament
https://coordinadora25s.wordpress.com/2012/09/24/de-como-ir-al-25s-y-cuidarnos-colectivamente/