CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La deslocalització a Hutchinson ha tret 200 llocs de treball

Dimecres, 9 abril, 2008

del web : El Punt

dissabte, 5 d'abril de 2008
>
El comitè diu que la deslocalització a Hutchinson ha tret 200 llocs de treball

Es mobilitza per aturar un procés de pèrdua de projectes que va començar fa dos anys

IMMA BOSCH. Palamós
Els representants sindicals de CCOO i CGT de Hutchinson de Palamós es van mobilitzar ahir davant de l'empresa per denunciar que s'estan acomiadant treballadors eventuals «perquè l'empresa està fent una deslocalització de projectes i de capital dins del mateix grup». En dos anys, segons va afirmar ahir el portaveu del comitè d'empresa, Albert Tabernero, s'han acomiadat més de 200 persones, catorze de les quals s'estan acomiadant aquests dies». El comitè d'empresa ha convocat per a la setmana vinent una assemblea de treballadors per decidir quines accions portaran a terme d'ara endavant.

«De cara a la llei no es pot parlar d'expedient de regulació d'ocupació (ERO) però en aquests darrers dos anys hi ha hagut una reducció de personal gradual», va assegurar Tabernero. Ara fa dos anys, Hutchinson de Palamós tenia una plantilla de 735 persones i ahir al matí en tenia 540. Però aquesta primera quinzena d'abril, segons van explicar els sindicats, és previst acomiadar catorze persones més eventuals –algunes d'elles ja van marxar ahir–. «Hi ha algun cas de baixa voluntària però, si això no hagués succeït, algú igualment havia d'anar a fora perquè, segons la companyia, ara sobraven catorze llocs de treball», va dir Tabernero. El representant dels treballadors afirma que aquests acomiadaments «ja sabíem que tard o d'hora arribarien» i no descarten que en puguin venir molts més. «Ens van dir que durant la primera quinzena d'abril hi hauria acomiadaments, però, com que ens ho van anunciar d'aquesta manera, no descartem que a la segona quinzena pugui passar també alguna cosa», va comentar.

DESLOCALITZACIONS

Els dos sindicats atribueixen els acomiadaments a la deslocalització d'alguns projectes, com ara la fabricació de tubs de direcció assistida a altres empreses del grup, i el fet que no n'arribin de nous. «No estem d'acord amb aquesta situació perquè una cosa són baixades de producció per la crisi del sector i l'altra per la deslocalització d'una certa quantitat de projectes i de capital dins l'empresa, i això ens està costant llocs de treball», va dir Tabernero.

L'empresa, però, segons Tabernero, argumenta que els acomiadaments són per culpa de la finalització de projectes. «Ens parlen que s'acaba la producció, que s'ho emporta la competència», va explicar el portaveu del comitè d'empresa. Però Tabernero va comentar que els treballadors això no s'ho creuen perquè hi ha components que «es fan aquí a Palamós i que tenen molta producció, i en canvi ens diuen que s'acaba». «No sabem si realment és així o s'ho emporta alguna altra empresa del grup altre cop», va dir Tabernero, que es pregunta «com pot ser que uns projectes que s'estan fabricant tant dilluns ja no existeixin».

El comitè d'empresa de Hutchinson de Palamós continua amb la voluntat de reunir-se amb la direcció per tractar sobre el futur de la plantilla i aclarir les nombroses modificacions laborals, el canvi de torns i horaris. «A partir d'aquí tenim pensat fer una assemblea de treballadors, dissabte de la setmana vinent, i prendre les decisions oportunes», va reflexionar Tabernero, que ahir no es va voler pronunciar sobre la possibilitat d'anar a la vaga com ja van amenaçar al mes de setembre passat. «Volem intentar pactar un pla social o alguna cosa amb cara i ulls amb l'empresa perquè aquests acomiadaments no siguin tan traumàtics», va dir.

Al setembre de l'any passat, el comitè d'empresa de Hutchinson de Palamós va decidir preparar una jornada de vaga que s'havia de fer a l'octubre si en aquells moments l'empresa no facilitava informació sobre els canvis de torns i horaris que s'estaven produint a la fàbrica. Els representants del comitè també van demanar a l'empresa les previsions de futur de la planta de Palamós».