CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La DGT a Barcelona, possible focus de contagi de covid19

Dimecres, 9 desembre, 2020
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

Les màscares amb vàlvula d'exhalació només haurien d'usar-se dins de l'àmbit professional requerit i per a casos molt concrets. La pandèmia del COVID-19 ha estès el seu ús a la ciutadania malgrat saber-se que protegeixen a qui la porta, però no a qui pugui estar al seu costat, d'aquí el sobrenom de “màscares de l'egoista”.

La Direcció General de Trànsit a Barcelona permet l'accés a les seves dependències per a realitzar tràmits a persones que vénen amb màscares d'aquest tipus, que poden romandre una mitja hora en la sala d'espera fins a ser atesos. El perill és evident ja que aquestes persones que porten les màscares amb vàlvula poden estar infectades i contagiar a les persones que comparteixen l'espai i posteriorment al personal de la pròpia DGT.

La Secció Sindical de CGT estem denunciant aquest fet des de setembre i ja vam proposar a la Prefectura de Trànsit que per a no generar enfrontaments i donada la dificultat d'aconseguir cita prèvia, oferir una màscara quirúrgica a aquestes persones mentre romanguin a l'interior de la DGT realitzant tràmits. La irresponsable resposta de la direcció era que no es podia fer res perquè a Catalunya no està prohibit el seu ús.

Es dóna el cas que ara la DGT prohibeix la seva utilització per a la pròpia plantilla (segons la “Guia de bones pràctiques en la DGT enfront del COVID-19”) i en l'àrea d'exàmens, amb una instrucció que impedeix el seu ús a l'aula d'examen teòric i en els vehicles d'examen pràctic. Es pot produir l'absurd que la persona amb màscara amb vàlvula que vulgui accedir a l'aula de teòrica amb entrada al carrer Mineria no pugui fer-ho, però sí que podria fer-ho per l'altra entrada de la Prefectura en Gran Via, posant en clar perill no sols la salut del personal de la DGT sinó la resta de públic que ve a realitzar tràmits. El mateix perill es dóna en l'Oficina Local de Trànsit de Sabadell, dependent de Barcelona.

La Secció Sindical ja ha fet denúncia a l'Agència Catalana de Protecció de la Salut i a Inspecció de Treball perquè no es permeti accedir a cap dependència de la DGT a persones amb aquesta mena de màscares..

El personal d'oficina de la DGT no som personal de segona
La nostra salut també importa!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció