CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La DGT a Barcelona, possible focus de contagi de covid19

Dimecres, 9 desembre, 2020

Les màscares amb vàlvula d'exhalació només haurien d'usar-se dins de l'àmbit professional requerit i per a casos molt concrets. La pandèmia del COVID-19 ha estès el seu ús a la ciutadania malgrat saber-se que protegeixen a qui la porta, però no a qui pugui estar al seu costat, d'aquí el sobrenom de “màscares de l'egoista”.

La Direcció General de Trànsit a Barcelona permet l'accés a les seves dependències per a realitzar tràmits a persones que vénen amb màscares d'aquest tipus, que poden romandre una mitja hora en la sala d'espera fins a ser atesos. El perill és evident ja que aquestes persones que porten les màscares amb vàlvula poden estar infectades i contagiar a les persones que comparteixen l'espai i posteriorment al personal de la pròpia DGT.

La Secció Sindical de CGT estem denunciant aquest fet des de setembre i ja vam proposar a la Prefectura de Trànsit que per a no generar enfrontaments i donada la dificultat d'aconseguir cita prèvia, oferir una màscara quirúrgica a aquestes persones mentre romanguin a l'interior de la DGT realitzant tràmits. La irresponsable resposta de la direcció era que no es podia fer res perquè a Catalunya no està prohibit el seu ús.

Es dóna el cas que ara la DGT prohibeix la seva utilització per a la pròpia plantilla (segons la “Guia de bones pràctiques en la DGT enfront del COVID-19”) i en l'àrea d'exàmens, amb una instrucció que impedeix el seu ús a l'aula d'examen teòric i en els vehicles d'examen pràctic. Es pot produir l'absurd que la persona amb màscara amb vàlvula que vulgui accedir a l'aula de teòrica amb entrada al carrer Mineria no pugui fer-ho, però sí que podria fer-ho per l'altra entrada de la Prefectura en Gran Via, posant en clar perill no sols la salut del personal de la DGT sinó la resta de públic que ve a realitzar tràmits. El mateix perill es dóna en l'Oficina Local de Trànsit de Sabadell, dependent de Barcelona.

La Secció Sindical ja ha fet denúncia a l'Agència Catalana de Protecció de la Salut i a Inspecció de Treball perquè no es permeti accedir a cap dependència de la DGT a persones amb aquesta mena de màscares..

El personal d'oficina de la DGT no som personal de segona
La nostra salut també importa!