CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció d’ACC Spain decideix tancar durant unes hores la factoria per la vaga dels treballadors

Dilluns, 16 febrer, 2009

Els treballadors de l'empresa d'ACC Spain, l'antiga Unitat Hermètica de Sant Quirze del Vallès, s'han trobat aquest matí amb les portes de la seva factoria tancades. Segons els treballadors, es tracta d'una "provocació" per part de la direcció de la companyia després que els treballadors hagin iniciat una vaga indefinida des de dijous passat per la presentació d'un nou Expedient de Regulació d'Ocupació.


El comitè d'empresa, després de trobar-se amb aquesta situació, ha denunciat els fets a la inspecció de Treball i, tot seguit, han decidit tancar-se a les instal·lacions d'aquesta fàbrica quirzetenca.

La situació d'aquesta empresa no és una excepció ja que darrerament moltes empreses relacionades amb el sector de l'automoció estan patint els efectes de la baixada de vendes. L'origen del conflicte, però, neix de quan la companyia va canviar de propietat i va modificar força, segons el comitè d'empresa, les condicions laborals dels més de 600 treballadors que formen ACC Spain. En concret, els treballadors denuncien que l'empresa ha retallat salaris en el concepte de prima de retribució variable, el que suposa uns 300 euros mensuals menys.

A més, la direcció ha presentat aquest Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que implicaria la suspensió temporal de tots els llocs de treball durant 63 dies entre els mesos de març i de desembre d'aquest 2009.

David López, membre del comitè d'empresa, ha assegurat que la plantilla està "cremada" per les últimes decisions que ha pres la direcció hi ha explicat que no veuen gaire possibilitats d'arribar a un acord. López ha insistit que els assalariats volen treballar, però en unes condicions de "confiança mútua entre empresa i treballadors" i amb unes millors condicions.

Els treballadors també controlen el magatzem per tal que no surti cap dels compressors que fabrica l'empresa com a mesura de força per poder negociar amb la direcció. De fet, demà al matí hi haurà una reunió entre totes dues parts amb la mediació del Departament de Treball per tal de poder acostar posicions davant l'ERO que hi ha sobre els treballadors.

Escrit per Ràdio Sabadell, dilluns 16 de febrer de 2009

cgtsabadell.blogspot.com/