CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció d’autobusos de TMB condemnada per donar tracte de favor a CCOO i UGT

Dimarts, 15 febrer, 2011

El Jutjat social nº 25 de Barcelona dóna altra vegada la raó a la secció sindical de CGT a autobusos de TMB al condemnar a la Direcció de TMB per vulneració de la llibertat sindical i anul·lar els acords entre TMB i CCOO i UGT pels quals aquests sindicats podien mantenir alliberats en les seves respectives Federacions. La sentència treu l'alliberament a 4 rebaixats d'UGT i a 2 de CCOO, i igualment condemna a TMB a indemnitzar a CGT amb 1.500 euros per danys i perjudicis.

Amb la sentència en la mà 4 rebaixats d'UGT i 2 de CCOO han d'abandonar el seu alliberament sindical per a incorporar-se immediatament al seu lloc de treball als autobusos de TMB. Aquestes 6 persones haguessin sumat mes de 10.000 hores de rebaixa a l'any, el valor econòmic de la qual hagués arribat a més de 200.000 euros.

El tracte de favor que la Direcció de TMB ha mantingut durant els últims 20 anys amb els sindicats CCOO i UGT per fi ha sortit a la llum gràcies a una sentència que condemna a TMB per atemptat contra la llibertat sindical i anul·la els acords “de paraula” il·legals amb els quals CCOO i UGT nodrien d'alliberats les seves respectives Federacions.

L'escàndol va sortir a la llum després que CGT pogués comprovar, gràcies a un requeriment judicial l'abús d'hores sindicals que gaudien CCOO i UGT, malgrat no ser els sindicats més votats en autobusos i no haver signat l'últim conveni col·lectiu. Després de les últimes eleccions sindicals CGT va obtenir 6 delegats, UGT 6 delegats i CCOO 5 delegats, i es va poder comprovar que la Direcció de TMB li va donar a UGT 22.125 hores de rebaixa sindical, a CCOO 19.040 hores i a la CGT 6.079 hores.

En el judici celebrat el 13-09-2010 la Direcció de TMB va argumentar que els excessos d'hores sindicals detectats es devien a acords “verbals” als quals havia arribat amb les Direccions de CCOO i UGT, una cosa que CGT va denunciar com un abús i malversament en una empresa finançada amb diners públics com és TMB.

Des de CGT no es va exigir tenir el mateix tracte que CCOO i UGT, el que es va exigir és que s'acabés amb el tracte de favor d'aquests sindicats i que la Direcció de TMB, tenint en compte l'etapa de crisi per la qual estem passant, deixés de malversar diners públics en benefici dels seus aliats sindicals.

Amb la sentència en la mà 4 rebaixats d'UGT i 2 de CCOO han d'abandonar el seu alliberament per a incorporar-se immediatament a autobusos. A més d'anul·lar els alliberaments sindicals de CCOO i UGT la sentència obliga a TMB a indemnitzar a CGT amb 1.500 € per danys i perjudicis al declarar el jutge l'existència de vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical.

Secció Sindical CGT Autobusos TMB