CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció d’Autobusos de TMB sentenciada a pagar 483.700,32 euros a 666 conductors/es

Divendres, 11 febrer, 2011

La setmana passada el Jutjat social nº 9 va emetre una sentència en la qual donava altra vegada la raó a CGT sobre el tema de “l'entrepà”. En aquesta ocasió la sentència és el resultat d'una demanda posada per CGT, ACTUB i PSA contra la Direcció de TMB en la qual li reclamavem danys i perjudicis per no haver pogut gaudir del descans de l'entrepà.

La sentència del Jutjat condemna a TMB a pagar a 666 conductors/es 4,08€ per cada dia que no gaudim del descans de “l'entrepà” entre el 21-03-2007 i el 05-05-2008. L'import total de la condemna és de 483.700,32 euros.
Contra aquesta sentència cap recurs però en aquesta ocasió el jutge obliga a l'empresa a dipositar l'import integre de la condemna en un compte d'advertint a TMB que sense aquest requisit no serà admès el seu recurs.

Tan aviat es va tenir coneixement de la sentència els companys del Comitè de conveni ens vam posar en contacte amb l'empresa per a sol·licitar-li dues coses: No retardar novament l'aplicació de la sentència amb recursos i més recursos, i que aquesta s'apliqués a tot el col·lectiu de conductors/es, independentment d'estar o no inclosos en la demanda.

Lamentablement, la Direcció de TMB segueix sense canviar d'estratègia i ens comunica que no pensa acceptar cap de les nostres peticions i ens avança la notícia que pensa recórrer la sentència i no està disposada, en cas de perdre-la definitivament, a aplicar-la a tot el col·lectiu.

La posició numantina de l'empresa ens obliga també als denunciants a recórrer igualment la sentència demanant que es comptabilitzi en ella un any més a l'efecte d'indemnització comptant per a enrere des del 21-03-2007 (data en la qual es va emetre la primera sentència en la qual se'ns reconeixia el dret que tenim els conductors/es al descans de l'entrepà) fins al 21-03-2006. En cas de ser atès el nostre recurs se li hauria de sumar als 483.700 € ja guanyats uns 125.000 € més.

Sobre el tema de “l'entrepà” ja estem acostumats a ser pacients i no ens pot desesperar les maniobres que fa l'empresa per a allargar la data en la qual per fi es faci justícia amb els conductors/as. El recurs que ha anunciat la Direcció haurà de ser resolt pel Tribunal Superior de Catalunya que, segons l'experiència que tenim en aquests termes, pot trigar uns sis mesos a emetre la seva sentència i esperem que en aquesta ocasió TMB no dugui el tema al Tribunal Suprem.

Secció Sindical CGT Autobusos TMB