CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció d’autobusos de TMB torna a les il·legalitats incomplint el conveni col·lectiu

Dimecres, 1 febrer, 2012

Els directius de TMB no han aprés cap lliçó moral, ni judicial de la sentencia dels “15 minuts de l’entrepà” i tornen a actuar de manera il·legal

Van amb americana i corbata, però els directius de TMB actuen com a mers delinqüents econòmics. Si el 30 de gener, informàvem de com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens donava la raó en relació al “15 minuts de descans” que la Direcció havia tret a tots els i les conductores i que 672 havien denunciat i guanyat, avui dia 31 la Direcció d’autobusos de TMB ha tornat a actuar de manera il·legal i ha deixat d’abonar a la nòmina de gener de 2012 el que estipula el conveni vigent.

La plantilla d'autobusos de TMB, a diferència del que havia estat la tònica des que es va signar l'últim conveni, ha vist com en la nòmina de gener no se'ls ha aplicat la pujada pactada del 0.25%, ni se'ls ha abonat els endarreriments de l'IPC del 2011.

TMB incompleix el conveni i amb això l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el President de TMB, Joaquim Forn i el Regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes falten a la seva paraula d'honor, ja que tots tres polítics s'havien compromès amb els representants de CGT, PSA i ACTUB a complir tot el que estava signat.

D’aquesta manera, els polítics convergents actuen igual que ho va fer Jordi Hereu, anterior Alcalde, i conegut entre els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB com “el mentider impotent”.

A partir d'ara s'obre un període de negociació, mobilització i denuncia en el qual des de la representació dels treballadors s’intenta, que igual que els treballadors compleixen cada dia en el seu treball, que la Direcció de TMB compleixi el que signa.

En cas contrari és evident que hi haurà un conflicte llarg, perquè pensem mantenir-lo en el temps fins a les properes eleccions, d’aquí a tres anys. Trias sap molt bé que a Hereu li va passar factura el conflicte amb els treballadors d’autobusos de TMB i sembla que ens obligarà a donar-li la mateixa medicina.

No pagar els endarreriments de 2011 representen per a cada treballador d’autobusos de TMB una perduda de 700€ i no actualitzar les taules 2012 significa que cada mes cobrarem 50€ menys.

La nostra proposta per sortir d’aquesta dinàmica

La CGT, sindicat més votat a l’empresa, la PSA i l’ACTUB proposem front a la situació a la que ens han portat i ens volen portar la Direcció política i la Direcció tècnica claudicant de l’empresa:

- Dimissió de tot l’equip Directiu de TMB.

Fora els 523 membres fora de conveni que costen milions d’euros als contribuents. Els directius de TMB són un luxe que els treballadors/es no ens podem permetre.

- Control de l’empresa pública pels propis treballadors i treballadores.

Autogestió d’aquesta i, per tant, qualsevol responsabilitat en el funcionament global ha de ser elegit pels propis treballadors i treballadores.

- Negociació per part dels treballadors i treballadores de l’empresa amb l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament en relació a les quantitats econòmiques rebudes per finançar el transport públic.

- En un primer ordre de millora del servei:

Restaurar-lo a la situació d’abans de setembre de 2008.

- Aturar el finançament amb diners públics, per part de l’AMB, de les empreses privades de Transport.

Per a més informació:

JOSEP GARGANTÉ, Portaveu 669 17 19 57

SATURNINO MERCADER, Delegat de CGT d’Autobusos de TMB 676 70 50 62

JORDI ORTIZ, Delegat de PSA d’Autobusos de TMB 625 66 01 78

FAUSTINO MONDRAGÓN, Delegat de ACTUB d’Autobusos de TMB 666 33 39 68

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT). Secció sindical de la CGT a Autobusos de TMB, Plataforma Sindical d’Autobusos (PSA) i Asociación de Conductores de Transportes Urbanos de Barcelona (ACTUB)

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció