CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de Citibank aplica l’ERO ($) de forma agressiva i perjudicial

Dissabte, 3 setembre, 2011

Tal i com era d'esperar, l'ERO ($) subscrit per Citibank amb CCOO i UGT no deixa de ser un acord molt negatiu que només busca la destrucció d'ocupació (seguim ubicats a l'abocador de Citiholding, es tanquen més oficines, s'abandonen paulatinament els negocis, i s'externalitzen les poques activitats que van quedant), i en l'aplicació no s'estan respectant els drets laborals ni la voluntarietat de que tant han presumit seus signants.

Per "endolcir" la imatge d'aquest ERO ($), han començat amb prejubilacions , prop dels 60, en què sembla que l'empresa està regalant els diners als treballadors. D'aquest assumpte tractarem en un proper comunicat, que distribuirem a l'opinió pública, on analitzarem i quantificarem, l'elevat benefici que a costa de l'Estat va a obtenir Citibank amb la seva actual modalitat de prejubilació.

No obstant això, en emprendre posteriorment el procés de baixes incentivades que tenien previst, els números estan deixant en evidència a l'empresa: de les aproximadament 100 baixes ofertes, 60 han estat rebutjades pels empleats .

Per alguna cosa no han volgut fer un referèndum sobre l'Acord!!

I clar, davant el fracàs de les seves previsions, la Direcció de Citibank (la de sempre) ha passat a comportar agressivament (com sempre) amb els empleats que no s'avenen als seus interessos.

Bona mostra d'això, és la declaració que la Direcció difonia el passat 16 d'agost, a través del seu programa-fulletó "Cuéntame" (que en realitat s'hauria de dir "Miénteme" , per la quantitat de falsedats que s'hi diuen sobre l'autèntica situació financera i laboral de l'empresa) en la qual amenaçava amb que "... .. si no s'assoleix l'objectiu de reducció de 200 llocs de treball, el Banc podrà aplicar altres mesures legals d'ajust de plantilla d'acord amb les seves necessitats organitzatives".

Aquesta agressivitat no només la prediquen de paraula, sinó també amb fets. Així, a un bon nombre de companys de sucursals que han rebutjat causar baixa incentivada, l'empresa els ha fet saber que davant la seva negativa seran traslladats: empleats de Sevilla i València a Madrid, de Madrid a A Coruña, Sòria i Sant Sebastià, de Castelló a A Coruña, de Granada a Barcelona, ​​etc.

Com es pot apreciar, l'empresa utilitza criteris propis, il.legals, per aplicar la mobilitat geogràfica. En aquests possibles trasllats creua destinacions i tria les distàncies molt llunyanes, per doblegar la resistència del treballador a causar baixa.

Per tant, l'empresa incompleix el que estableix el Conveni Col.lectiu de Banca (Article 28) per als trasllats:

L'empresa, només podrà traslladar el seu personal sempre que aquest doni el seu consentiment.

Per necessitats del servei l'empresa només podrà traslladar, més enllà de 25 km, al 5% més modern en l'empresa, a qui pateixi menys perjudici atenent les següents prioritats:

a) No haver estat objecte de trasllat forçós anterior.

b) No ser minusvàlid o treballador dependent de tractament mèdic.

c) Nombre de fills reconeguts com a beneficiaris per la Seguretat Social.

d) Proximitat geogràfica del lloc a cobrir .

És clar que això no ha de sorprendre ni espantar a ningú. Per a qui no la conegui, hem de dir que aquesta pràctica de traslladar a treballadors que no consenteixen a acceptar la baixa incentivada és molt habitual a Citibank. En totes les reestructuracions anteriors, l'empresa SEMPRE l'ha utilitzat.

No obstant això, per al seu descrèdit, també volem deixar constància que en tots aquests casos, sempre que han estat portats a través dels que formem aquesta Secció Sindical de CGT, en tots, els tribunals han acabat declarant aquests trasllats com il.legals, condemnat al banc a reposar el treballador al seu lloc d'origen .

Conseqüència d'això, d'haver nous trasllats il.legals, els directius del banc serien reincidents d'imposar mitjançant abús condicions laborals perjudicials per als treballadors, el que el Codi Penal espanyol tipifica i castiga com a delicte.

En altres ocasions hem vingut qualificant l'actuació de CCOO i UGT com de còmplices de Citibank, en signar acords laborals (a canvi de diners i altres prebendes) en virtut dels quals l'empresa ha pogut aplicar mesures contra els empleats que d'una altra manera haguessin resultat il.legals.

Aquesta vegada, donat que en l'actual ERO ($) s'estableix una Comissió Paritària (empresa i sindicats signants) d'interpretació, seguiment i desenvolupament de l'acord, entenem que el comportament de CCOO i UGT passa a ser de coautors de les actuacions per Citibank , en no oposar-se, consentir, i donar per vàlids, els trasllats anunciats pel banc.

Així les coses, després es queixaran de que som nosaltres els que amenacem si diem que aquest conflicte laboral arribarà als tribunals, tant laborals com penals.

Seccions Sindicals CGT a Citigroup

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció