CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de Mahle (Vilanova i la Geltrú) i el Comitè d’Empresa arriben a un preacord pel conveni col·lectiu

Divendres, 14 setembre, 2007

DIARI DE VILANOVA|Llegir la notícia al Diari de Vilanova

Divendres 14 Setembre 2007 - VILANOVA

LA DIRECCIÓ I EL COMITÈ D'EMPRESA DE MAHLE ARRIBEN A UN PREACORD PEL CONVENI COL·LECTIU

El conflicte laboral de l'empresa Mahle sembla entrar en vies de solució. La direcció i el comitè d'empresa van arribar aquest dijous a la nit a un principi d'acord sobre el conveni col·lectiu, que l'assemblea de treballadors haurà de ratificar o rebutjar aquest dilluns en assemblea. En cas d'un vot favorable, s'hauria de ratificar definitivament en un referèndum dimarts que ve a la mateixa fàbrica.

El que ha permès què s'hagi arribat a un preacord, finalment, ha estat la no inclusió en el conveni col·lectiu del quart i cinquè torn (treballar dissabtes i diumenges), un fet reivindicat llargament pel comitè d'empresa presidit per la CGT.

El preacord del conveni col·lectiu, que té una durada de quatre anys (2006-2009), contempla un increment de l'IPC del 2% anual. El 2009 s'actualitzarà la diferència que hi pugui haver amb l'IPC real.

Alfredo Sadaba, delegat de la CGT, s'ha mostrat optimista sobre l'aprovació del preacord, tot i que ha reconegut que “hem fet el que hem pogut, donades les circumstàncies en què es mou la companyia. Com és diu habitualment, hem salvat els mobles”.

Com es recordarà, els treballadors ja van rebutjar un altre principi d'acord, fet que va provocar que la CGT es fes càrrec de les negociacions en detriment de CCOO i UGT. Posteriorment, la CGT va guanyar les eleccions sindicals a l'empresa. Aquest sindicat havia convocat diverses jornades de vaga que ara seran desconvocades.