CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de Metro de Barcelona bloqueja la negociació del conveni Col.lectiu

Dissabte, 5 desembre, 2015

LA DIRECCIÓ DE METRO DE BARCELONA BLOQUEJA LA NEGOCIACIÓ DEL CONVENICOL·LECTIU.

Els treballadors anunciem que exercirem pressions per forçar el desbloqueig i evitar
situacions de conflicte que puguin repercutir en els usuaris.

Durant totes reunions de negociació de conveni mantingudes fins avui, la Direcció de l'Empresa ha tingut una postura clara de bloqueig absolut de la negociació. D'una banda, s'han donat nombroses excuses per no lliurar tota la informació sol·licitada per la Representació dels Treballadors. D'altra banda, amb l'excusa d explicar, de manera exageradament detallada, la situació actual de petites parts de l'Empresa, la Direcció de l'Empresa es nega reiteradament a començar a negociar els problemes globals dels treballadors.

La Representació dels Treballadors, fa setmanes exigint que s'iniciï una negociació real, que com és lògic, ha de començar pel tipus de contractació i l'augment salarial com a temes generals. Sense començar a negociar el futur d'aquests aspectes bàsics i determinants, no és possible avançar en la línia d'un possible acord.

Els treballadors reunits en assemblea, mandataren a aquest comitè a negociar de manera urgent els punts continguts en el capítol 1 de la seva plataforma, per tal d'acabar amb una situació límit: 4 anys de congelació salarial, i un enorme augment de la contractació en situacions totalment precàries, que ha derivat en situacions límit per a alguns treballadors.

Un cop hem constatat que l'empresa no té cap intenció de començar a negociar aquest conveni des la bona fe necessària per intentar arribar a un acord, aquest comitè d'empresa ha pres els següents acords:

1º- Comunicar a la Direcció la fèrria determinació d'entrar definitivament en el capítol 1 de la plataforma dels treballadors, abans de principis de gener de 2016.

2º- Si l'actitud de la Direcció es manté, aquest Comitè d'Empresa iniciarà a partir d'aquest moment, un procés de consulta i presa de decisions amb tota la plantilla, per forçar el desbloqueig de l'actual situació de les negociacions.

3º- Aquest Comitè d'Empresa portarà als diferents ens que tenen responsabilitat sobre les destinacions del Ferrocarril Metropolità de Barcelona (AMB, ATM, Ajuntament, etc), la postura de la Direcció i les greus conseqüències que això pot tenir per als usuaris del transport públic.

4º- Així mateix, aquest Comitè d'Empresa farà pública la situació a través dels mitjans de comunicació i qualsevol mitjà que estigui al nostre abast.

Esperem que els responsables del transport públic a la ciutat de Barcelona, ​​sàpiguen entendre la gravetat de la situació, i prenguin les mesures oportunes perquè aquesta situació no acabi afectant el normal funcionament del servei.

COMITÈ D´EMPRESA METRO BARCELONA

SECCIÓ SINDICAL CGT METRO BARCELONA

Més informació:

Oscar Sánchez. President del Comitè de Metro. Tel. 650.943.927

- TWITTER CGT METRO BCN

- PÀGINA FACEBOOK CGT METRO BCN

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/la-direcci-de-metro-de-barcelona-bloqueja-la-neociaci-del-conveni-collectiu

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció