CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de Nissan fa i desfà a la seva conveniència

Dilluns, 22 novembre, 2010

Va ser fa poc més d'un any, quan la Direcció de Nissan va decidir acomiadar als seus treballadors, al·legant una reestructuració empresarial, que deixaria aquesta fàbrica amb una plantilla necessària de 2.900 treballadors. Des d'aquell moment des de la CGT denunciem les veritables intencions d'aquesta Direcció, que no era més, que aprofitant la situació de crisi, realitzar un canvi estructural de la plantilla indefinida.

En lloc de superar aquests moments mantenint als treballadors, la veritable intenció i així ho denunciem, era desprendre's de plantilla fixa i en el futur reprendre l'activitat normal amb un volum alt de contractes eventuals, aprofitant-se de la política de la por, argumentat per la crisi i el possible tancament de la fabrica.

Amb el temps aquesta situació que denunciàvem, qui ho va voler entendre ho va entendre, s'ha fet realitat.

1. Els acords de reingrés indefinit dels treballadors del Pla Baixes Incentivades 200, es van modificar, i alguns treballadors, els que ha volgut l'empresa, han tornat amb contracte temporal.

2. La resolució de l'expedient 1616/09, estableix la reincorporació de 150 treballadors si existeixen càrregues productives, també amb contracte indefinit. Aquests treballadors estan tornant també amb contracte temporal.

3. S'està creant una borsa de treball, per a companys que van ser acomiadats, que en principi no estan en cap llistat, alguns d'aquests companys havent treballat a Nissan, més de 15 anys. A més, hem tingut constància que a aquests companys se'ls vol aplicar la doble escala salarial.

És una vergonya l'actitud d'aquesta empresa, saltant-se qualsevol temps d'acord als que s'arriba, és inadmissible els contractes que se'ls han fet als treballadors del PBI 200, els del Pla de tornada de 150, però més enllà de buscar motius legals per a justificar aquests contractes, encara fa un tomb més de rosca i ara vol aplicar la doble escala salarial per a treballadors, que han pertangut a aquesta companyia.

El Conveni diu: “Els operaris de nou ingrés en la Companyia, per a facilitar un millor aprofitament de les seves aptituds, precisen d'un període de formació i adaptació a la Companyia, a la seva organització, els seus sistemes de treball, les seves normes i procediments i als diferents llocs de treball que puguin arribar a ocupar. Per això els operaris que ingressin en la Companyia a partir de l'entrada en vigor del present Conveni percebran durant els quatre primers anys de prestació de serveis, els següents percentatges respecte a la retribució corresponent al lloc de treball ocupat: 1er any 75%...”

És una vergonya que la Direcció de Nissan pretengui aplicar aquesta clàusula del Conveni als treballadors, que ja han pertangut a ella, alguns fins i tot més de 15 anys d'antiguitat, a uns altres se'ls vol aplicar per segona vegada. Ens preocupen les condicions de treball dels nous contractes, o ens val només amb que estiguin aquí perquè exerceixin el seu dret al vot?

Des de la CGT donarem el nostre suport a aquests companys, que estan en mans d'una Direcció que fa i desfà a la seva voluntat sense resposta de cap tipus. Ens oposem que s'apliqui la doble escala salarial en els salaris dels companys que van ser acomiadats i han tornat a ser contractats

Secció Sindical CGT Nissan


La CGT va convocar dues jornades de vaga contra els acomiadaments que s'estan produint a Nissan

HEM DE SEGUIR LLUITANT

Una vegada finalitzades les dues primeres jornades de vaga convocades per la CGT els dies 18 de setembre i 2 d'octubre, contra l'incompliment de l'acord a que el passat 12 d'Abril la Direcció de l'Empresa va arribar amb els quatre sindicats presents al comitè, des de la CGT hem de valorar el resultat d'aquestes mobilitzacions, amb les quals exigíem que es respectessin els acords sobre el manteniment de la plantilla existent.

En primer lloc hem d'agrair, el suport que cap als motius de les mobilitzacions, hem rebut de la gran majoria de la plantilla de Nissan. Un dels aspectes que considerem més importants d'aquestes mobilitzacions és el convenciment de la plantilla que aquests dies de lluita tenien un objectiu just i raonable. L'objectiu que com CGT teníem per a aquestes dues jornades de vaga, era lluitar contra l'incompliment de l'acord, que ha fet que diversos companys estiguin sent acomiadats des del 30 de juliol, així com garantir una estabilitat en la plantilla perquè cap treballador segueixi amb l'amenaça de ser acomiadat.

Des de la CGT entenem que el seguiment d'aquests dos dies de mobilització és satisfactori, en primer lloc per la incidència en les produccions, que n'hi ha hagut, encara que no totals, ja que com en més d'una ocasió hem repetit, aquest sindicat en tot moment anava a respectar la decisió de tots els treballadors quant a la participació en aquests dos dies de vaga. També volem ressaltar la petició de tots aquells treballadors, que en les portes de la fàbrica, entenent els motius de la nostra lluita, ens preguntaven per quin motiu la resta de sindicats no secundaven la vaga. Això és una cosa que ells han de respondre.

Hem de dir que des de la CGT, en tot moment hem intentat que la resposta als acomiadaments fos conjunta de tot el Comitè d'Empresa. Durant els pròxims dies analitzarem el resultat d'aquestes dues jornades de vaga i decidirem com serà el següent pas a donar, sense descartar noves aturades.

BOICOT A LES HORES EXTRES

CONTRA ELS ACOMIADAMENTS

CGT Nissan

http://cgtnissan.blogspot.com/