CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de Telemadrid fomenta l’odi entre els ciutadans

Dimecres, 11 abril, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

En una mostra més de la utilització partidista i esbiaixada d'un mitjà de comunicació públic, la Direcció de Telemadrid va emetre dilluns passat 9 d'abril un documental que va encarregar, una vegada més, a la productora "El Mundo TV" titulat "Ciutadans de segona", que la seva temàtica tractava sobre la convivència a Catalunya del castellà i el català.


Des del primer segon del documental, la narració pren partit per la postura que els castellanoparlants són perseguits a Catalunya i que pràcticament és impossible parlar el castellà en aquesta Comunitat. El documental es mostra clarament tendencios estructurant totes les declaracions per a donar suport el que diu la veu en off i incorre en diverses contradiccions. La més clara d'elles, quan s'està defensant que el castellà pot desaparèixer a Catalunya i, no obstant això, els empresaris del cinema diuen que l'explotació de les pel·lícules en català és pitjor i per això no volen doblar-les.

Anècdotes al marge, el treball és demagògic i el que reflecteix és una realitat que les persones que hem estat a Catalunya sabem que és totalment falsa. Entenem que el que es persegueix amb aquest tipus de documentals és el foment de postures extremistes, i l'indignant és que ho realitzi una empresa pública pagada amb els diners de tots els ciutadans.

Per tot això, les seccions sindicals de CGT, CCOO i UGT de Telemadrid, així com els tres Comitès d'empresa de Telemadrid, Onda Madrid i Ens públic mostrem el nostre rebuig tant per l'enfocament del contingut com de la forma d'aquest documental en el qual s'utilitza càmera oculta, fins i tot per a gravar a menors, i volem deixar clar que cap treballador de Telemadrid ha participat en l'elaboració del programa.

Comitès d'empresa i seccions sindicals de Telemadrid
Dimecres 11 d'abril del 2007

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció