CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de TEPSA posa en risc el port de Barcelona i la plantilla, per la falta de seguretat

Dilluns, 12 abril, 2021
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Els treballadors de CGT a TEPSA, empresa d'emmagatzematge de granels líquids, volem DENUNCIAR davant l’opinió publica l’alarmant situació que estem observant a la terminal de I'empresa ubicada al Moll de L’Energia del Port de Barcelona.

En l’últim any la Direcció de Terminals Portuàries SL a Barcelona, de la mà de la nova incorporació a la Direcció del Sr. Ignasi Marí Gimeno, ha iniciat una campanya de pressió, sancions i acomiadaments que esta portant a una situació límit a la plantilla i que esta generant un greu risc per a tots en matèria de seguretat, ates que en la nostra activitat quotidiana treballem dia i nit amb immenses quantitats de productes químics, petrolífers i mataries perilloses. Els treballadors de TEPSA observem amb preocupació com la Direcció, en nom d'una major taxa de beneficis:

  • Substitueix el personal qualificat i amb llarga experiència per personal subcontractat, precaritzat i gairebé sense formació ni experiència.
  • Persegueix i acomiada els treballadors que amb la seva activitat sindical han treballat durant anys per condicions més segures i preventives, implementant nombroses millores.
  • Sobrecarrega de treball a la cada vegada mes reduïda plantilla, incrementant el risc d'accidents.

Davant I'actitud de tancament i irresponsabilitat que L’Empresa mostradavant la nostra preocupació, els treballadors no podem seguir de braços creuats mentre els incidents i el risc d'accidents s'acumulen. No estem disposats a que amb el nostre silenci es faciliti la repetició d'un desastre com el de IQOXE a Tarragona. Farem el necessari per defensar uns llocs de treball en condicions, la nostra salut i la de tots els treballadors portuaris i ciutadans que es podrien veure afectats per les conseqüències de la política irresponsable de l’actual Direcció. Mostra del nostre compromís es la vaga de 40 dies que vam portar a terme al setembre de l’any 2014 per causes similars.

EXIGIM:

  • La readmissió immediata dels companys acomiadats per la seva activitat de prevenció en matèria de seguretat i salut laboral.
  • La fi de la repressió sindical, coaccions i amenaces; el reconeixement dels nostres drets laborals i sindicals.
  • La fi de la precarització, externalització i sobrecarrega de la plantilla.

Per tot això, vam iniciar un seguit d'accions sindicals, i CONVOQUEM a el conjunt de treballadors i treballadores portuàries i a el conjunt de la ciutadania a ASSISTIR a la CONCENTRACIO que realitzarem el proper dia 16 de Abril a les 10:00 bores a les portes de L’Autoritat Portuària de Barcelona.

World Trade Center. (Moll Oest) Metro L3 Drassanes.

La fi de la precarització, externalització i sobrecarrega de la plantilla.

 

NI UN PAS ENRERA

Barcelona 12 de Abril de 2021       

 

                             

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció