CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de TMB aprofundeix l’extorsió i la coacció contra els seus propis treballadors/es

Dijous, 22 octubre, 2009

En aquests últims dies, la Direcció de TMB ha donat una volta de torca més, aprofundint la dinàmica d'extorsió i coacció contra la plantilla d'autobusos de TMB i, especialment, contra la majoria del Comitè d'empresa (ACTUB, CGT i PS).

En primer lloc, va denunciar la última vaga del passat 7 d'octubre com a il·legal i demana als 12 membres del Comitè de vaga 225.000 euros de sanció econòmica.

Jordi Maset, directiu de TMB, regidor del PSC al Masnou i exdirigent de la UGT, encapçala la denuncia per part de TMB i a pesar de denunciar als sindicats convocants (ACTUB, CGT i PS) amb les seves adreces corresponents, també afegeix els noms, cognoms i adreces dels companys del Comitè de vaga, utilitzant de manera irresponsable una informació que té l'empresa per enviar les nomines, posant en perill la integritat d'aquests companys. Copies de la denuncia ja s'han fet córrer de manera anònima per les cotxeres, suposem que no amb massa bones intencions. Si això ho féssim els treballadors/es ja estaríem sent acusats d'assenyalar objectius.

Jordi Maset, en la seva denuncia com apoderat de TMB, sembla oblidar que els treballadors/es vam fer aquesta vaga, com diu la comunicació de la convocatòria, per pressionar en la negociació del conveni i per protestar per la retallada de serveis realitzada per la Direcció. Aquesta vaga va comptar amb la signatura de la Consellera de Treball, Mar Serna, com a completament legal.

Jordi Maset ens acusa, amb molt mala fe, de fer vaga per realitzar una Assemblea, sembla que el directiu de TMB també oblida que en altres ocasions els treballadors/es hem fet Assemblees sense fer vaga i, a més a més, quan els treballadors/es fem vaga aprofitem el temps per realitzar manifestacions, piquets o assemblees. La seva militància a la UGT no va ensenyar-li masses coses sobre com funciona el moviment obrer. La Direcció de TMB també denunciarà a Mar Serna per donar legalitat a aquesta vaga?

En segon lloc, la Direcció de TMB ha començat aquesta setmana a entregar expedients sancionadors a diversos conductors (tenim 7 comptabilitzats pel moment) dient falsament que van sortir més tard de les 16:30 el dia de la vaga del 7 d'octubre. Amb aquesta acció la Direcció intenta ofegar econòmicament als sindicats que van convocar la vaga. Ens expliquem...

Recordem als i les periodistes que la llei laboral dona total potestat a la Direcció de l'empresa per sancionar a un treballador, siguin certs o falsos els càrrecs. En aquest cas, i tenint en compte el que els imputa, la sanció serà probablement de 1 o 2 dies de sanció de feina i sou (uns 100 o 200 euros, ja que es treu també la part proporcional de les pagues extres). Un cop el treballador/a sap la sanció el sindicat posa la denuncia perquè sigui un jutge o jutgessa la que determini si la sanció es correcte o no. Els advocats cobren un 300 euros per fer la denuncia i el judici, o sigui, que és més car denunciar aquesta sanció que el seu propi cost, però evidentment cap treballador/a acceptaria que aquesta sanció quedés en el seu expedient, ja que la Direcció ho podria utilitzar en un futur.

Així que si sumes 10 o 20 sancions de 1 o 2 dies al sindicat li costa entre 3000 i 6000 euros. Aquest any, la Direcció de TMB ja porta 85 expedients sancionadors oberts.

La Direcció de TMB té el poder econòmic, ja que rep milions d'euros de diners públics, de pagar al caríssim bufet Garriges per tractar de imposar les seves mesures contra els treballadors/es, de sancionar als treballadors de manera massiva, de denunciar penalment a treballadors per denunciar públicament a un directiu que va donar la ordre de "provocar" a un conductor, etc, però és evident que els treballadors/es i els sindicats no afins a la Direcció no comptem amb els seus milionaris recursos econòmics, sinó amb les quotes del nostres afiliats a l'empresa.

La Direcció vol tapar les boques dels treballadors que ens neguem a pagar la seva crisi. Vol que la majoria del Comitè d'empresa siguem "responsables" i acceptem la reducció de sou i un calendari de descansos que ningun sindicat ha acceptat sense fer soroll, sense molestar a la Direcció de TMB i molt menys al nostre Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

Podem ser assalariats, però fa temps que ja no ens considerem esclaus..."responsables".

Més informació:
www.comitedescansos.blogspot.com