CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La direcció de TMB i els sindicats reprendran les negociacions el proper dilluns

Dimecres, 9 gener, 2008

Els conductors de busos no es plantegen noves mobilitzacions

La direcció de TMB i els sindicats reprendran les negociacions el proper dilluns

9.01.2008 ! 05.00h

La direcció de TMB ha proposat dilluns vinent, 14 de gener, com a nova data per celebrar una reunió amb els cinc sindicats que integren el Comitè d'Empresa del col·lectiu de conductors d'autobusos per reprendre les negociacions sobre l'aplicació del nou reglament estatal en matèria de pauses en la jornada laboral, segons ha explicat aquest matí l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Tot i que aquesta primera reunió s'havia de celebrar aquest dimarts, finalment aquesta ha estat desconvocada per TMB ja que els sindicats CGT i ACTUB no van desconvocar les vagues dels dies 2, 3 i 4 de gener, requisit que la companyia demanava per celebrar la reunió. Així, les negociacions per solucionar el conflicte sembla que finalment es reprendran la setmana vinent, ja que els sindicats convocants de les vagues ja han confirmat la seva assistència a la reunió i de fer-ho davant d'un panorama tranquil ja que de moment no tenen previst convocar noves mobilitzacions.

Segons han explicat fonts de CGT, els sindicats veuen amb 'esperança i optimisme' aquesta nova data proposada per la direcció per reprendre d'una vegada les negociacions i poder trobar alguna solució. Asseguren que de moment no s'han planificat noves mobilitzacions, precisament per 'obrir el termini a la negociació i poder així aconseguir resultats positius'. De moment, els sindicats calculen un termini d'aproximament un mes per aconseguir resultats, que en cas que no es produeixin portaran als treballadors a decidir noves accions de protesta.

Segons han explicat les mateixes fonts, de moment només s'ha previst celebrar una assemblea general amb tots els treballadors a mitjans del proper mes de febrer per tal de poder explicar la situació en què es troba la negociació. 'Si aleshores no hi ha resultats tornarem a fer mobilitzacions' expliquen tot i que asseguren també confiar i tenir esperances per arribar a algun acord durant aquest temps.

Respecte a la desconvocatòria d'aquesta mateixa reunió que estava prevista per aquest dimarts, els sindicats consideren que és un mostra més que l'empresa està retardant la solució del conflicte. Consideren que el requisit de desconvocar la vaga no era vàlid ja que les vagues es van acabar el dia 4 de gener i per tant aquest dimarts 8 malgrat que els conductors ja no estan de vaga, com demanava TMB, la direcció tampoc ha volgut negociar.

Per la seva banda, la direcció de TMB manté ferma la seva postura i assegura que la reunió d'aquest dimarts va caure en el moment en què els sindicats CGT i ACTUB van decidir mantenir les vagues dels primers dies gener, segons han explicat fonts de la companyia. També es mostren disposats a reprendre les negociacions per la qual cosa han decidit convocar de nou la reunió per al pròxim dilluns.

Una reunió que se celebrarà a partir de les deu del matí a les oficines de la Zona Franca de Barcelona amb tots els sindicats que formen el comitè d'empresa, integrat també per CCOO, UGT i SIT, per iniciar les negociacions sobre l'aplicació de Reial Decret que regula els descansos del conductors durant la jornada laboral per millorar la seguretat viària i que és el motiu al·legat pels sindicats per convocar les vagues juntament amb la demanda de tenir dos dies de descans setmanal.


http://www.directe.cat|Notícia original a directe.cat