CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La direcció de TMB porta irremeiablement a la vaga als/es conductors d’autobusos

Dijous, 7 febrer, 2008

La Generalitat no aconsegueix cap avenç en les negociacions entre TMB i els sindicats, després de nou hores de reunió

Després d'una llarga reunió de més de nou hores de durada a l'interior de la seu del Departament de Treball, la direcció de TMB i els sindicats dels conductors d'autobusos convocants de la vaga continuen enrocats en les seves posicions

ACN / Esther Romagosa / Barcelona / Ult. Act. 06.02.2008 - 23:55 hs.- Després d'una llarga reunió de més de nou hores de durada a l'interior de la seu del Departament de Treball, la direcció de TMB i els sindicats dels conductors d'autobusos convocants de la vaga continuen enrocats en les seves posicions. La distància entre totes dues parts és tant gran que ni amb la mediació de la Direcció General de Relacions Laborals s'ha aconseguit aquest dimecres apropar posicions.

Les úniques novetats de la jornada han estat la proposta de l'empresa de pagar als treballadors els 30 minuts de descans diaris a 1,5 euros, tal com estableix l'actual conveni col·lectiu en el cas de les jornades partides, mentre que ACTUB i CGT han reclamat que s'obri un nou marc de negociació per incloure els dos dies de festa setmanal que demanen.

Diari Avui|Notícia original al diari Avui


El conflicte dels conductors de bus pot portar més vagues

Virgínia Mascaró

La reunió que van celebrar ahir representats sindicals dels conductors d'autobús de Barcelona, l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i un mediador del departament del Treball no semblava que pogués aconseguir arribar a cap acord per desbloquejar el conflicte laboral. Així, no es preveu que pugui aturar-se la convocatòria de vaga d'autobusos del dia 12 de febrer, assegurava Vicente Óscar Mellado, representant de la Confederació General de Treballadors de Catalunya (CGT). A l'hora de tancar aquesta edició no hi havia acord, tot i que la reunió continuava.

La nova jornada de vaga és la primera després dels set dies de mobilitzacions que ja s'han fet, del 21 al 24 de desembre i del 2 al 4 de gener, sense arribar a cap acord. La reunió d'ahir, convocada per Treball, volia apropar postures i aprovar propostes de la direcció de l'empresa. "No les hem acceptat, perquè no significaven un avanç definitiu", reconeix Mellado.

La reunió entre sindicats de treballadors i empresa per marcar els serveis mínims que s'han de complir durant la vaga del dia 12 es farà demà. Dissabte vinent, dia 9, els conductors d'autobusos han convocat una manifestació. "La mobilització compta amb el suport de 80 organitzacions socials", afirma el representant sindical. Els treballadors continuen reclamant dos dies de descans setmanal remunerats.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 40. Dijous, 7 de febrer del 2008|Notícia original al diari Avui

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció