CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de TMB sanciona de nou a les cares més visibles dels treballadors/es d’Autobusos de Barcelona

Dimarts, 21 juliol, 2009

La Direcció d'Autobusos de TMB no cessa en la seva obstinació de provocar als seuss propis treballadors/es. En aquesta ocasió ha estat la imposició de 30 dies de sanció d'ocupació i sou als companys Mercader, President del Comitè d'empresa, i Ortiz, Secretari del Comitè d'empresa, i de 15 dies d'ocupació i sou al company Mondragón.

Els fets es remunten al moment que la Direcció, de manera unilateral, va imposar els serveis interlínias en la 43 i 44 de la cotxera del Triangle. Després de rebre diverses trucades de conductors, els tres membres del Comitè de conveni es van personar en la cotxera del Triangle per a demanar explicacions a l'empresa sobre aquest assumpte. Doncs bé, la Direcció els sanciona per haver retirat les fulles de l'escollida amb l'interlínies i d'haver-se encarat amb els directius allí presents.

De la mateixa manera, els companys Abella i Mellado han estat sancionats per retard “injustificat” amb 2 dies d'ocupació i sou, quan senzillament estan conduint sobre la base del PPA (Protocol per a la Prevenció d'Accidents), a la conducció ecològica en la qual ens ha format l'empresa i al Codi de circulació. Està la Direcció exigint als conductors/es que ens saltem els semàfors en àmbar, cobrem amb l'autobús en marxa i excedim els límits de velocitat? Veurem que contesta l'empresa en el judici que se celebrarà.

D'aquesta manera, la Direcció sanciona als treballadors/es si enganxem adhesius, si treiem papers amb interlínies, si seguim les ordres del PPA i el Codi de circulació o amb qualsevol cosa que se'ls ocorri. Ja vam avançar fa setmanes que la Direcció de TMB està intentant atemorir-nos amb les seves decisions que més semblen d'una empresa sota un règim autoritari i dictatorial, que no d'una empresa pública sota govern “eco-socialista”.

La Direcció de TMB torna a equivocar-se: Han punxat en os i no ens anem a deixar acoquinar cap dels companys sancionats. Els companys ara denunciaran aquestes sancions perquè vagin a judici i sigui un jutge o jutgessa la que decideixi sobre aquests expedients.

Per tots aquests motius, des del Comitè de conveni fem una crida a tots els treballadors/es perquè no es deixin pressionar, no caiguin en provocacions i mantinguin la calma, a pesar de les dificultats que ens està posant TMB i l'Alcalde, Jordi Hereu.

Comitè de Conveni Autobusos TMB

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció