CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció de TMB torna a voler imposar les seves condicions de descans als treballadors d’Autobusos

Dimecres, 2 desembre, 2009

Dues setmanes després que el Jutjat Social nº 21 impedís a la Direcció de Transports de Barcelona imposar canvis en les condicions de treball dels seus empleats sense negociar, la Direcció de l'empresa torna a la càrrega. De nou imposa un calendari de descansos als conductors i conductores que no té res que veure amb el que està pactat en el conveni vigent i que, segons la sentència nº 517/09 del Jutjat Social nº 21, encara segueix vigent: “Això implica que el conveni segueix com segueix mentre no hi hagi pacte que el substitueixi…”

En un altre volta de rosca la Direcció de TB imposa dies de descans que han de ser negociats entre les parts. Aplica unilateralment uns dies de descans per assumptes propis que poden ser guardats en una borsa de descans fins que el treballador/a els necessiti i, en aquest cas, l'empresa tornant a incomplir el conveni vigent els assenyala o demana als treballadors que els assenyalin ja, sense tenir en compte les necessitats personals que durant l'any poden tenir o sorgir als treballadors/es.

Al principi la Direcció va voler eliminar calendaris pactats en el conveni col·lectiu vigent, cosa que tots els sindicats van impedir i després d'aquesta reunió l'empresa aplica unilateralment una decisió pròpia que incompleix amb acords de conveni, de comissions de treball i sentències judicials. Entenem que és una nova provocació, i que la Direcció i l'Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, estan buscant el conflicte constantment, per a després culpar als treballadors/es de les mobilitzacions que hi poguessin haver en el futur.

Comitè de Conveni Autobusos TMB