CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La direcció del Laboratori General d’Assaigs i Investigacions (Applus+) vol aplicar el Conveni estatal d’enginyeries

Dimarts, 3 desembre, 2013

Des de la secció sindical de la CGT de l'empresa LGAI (Grup Applus) us fem arribar aquest comunicat on s´explica la cituació de 400 treballadors afectats per la politica de retallades d'aquesta empresa per si es pot publicar en algun canal.

CGT LGAI

COMUNICAT COMITÈ LGAI (GRUP APPLUS)

La direcció del Laboratori General d’Assaigs i Investigacions (Applus+) vol aplicar el Conveni estatal d’enginyeries.

La direcció del LGAI amenaça en aplicar el conveni Col·lectiu Estatal d’Empreses d’Enginyeries, a partir del 1 de gener del 2014 a un total de 386 treballadors i treballadores, substituint així el seu conveni propi.

L’empresa amb actitud amenaçadora i de cohesió, ja ha presentat als treballadors el seu nou calendari anual i la seva nova estructura salarial, totalment diferent a la que tenen fins ara.

Davant la negativa de la direcció d’acceptar les constants propostes presentades per el comitè d’empresa del LGAI (Grup Applus), s’ha procedit a denunciar aquest fet.

L’aplicació del conveni estatal d’enginyeries suposa una precarietització dels llocs de treball i pèrdua dels drets adquirits. Taules salarials molt més baixes, ampliació de la jornada laboral anual en 89 hores, pèrdua dels dies de lliure disposició, pèrdua de limitació en la flexibilitat tan a l’entrada com a la sortida, jornada laboral de dilluns a diumenge (actualment de dilluns a divendres), eliminació de les jornades intensives i a tot això , cal afegir-li el 10% de la distribució irregular de la jornada anual no regulada.

El Laboratori General d’assaigs i Investigacions, va pertànyer a la Generalitat de Catalunya fins al 2003 que es va privatitzar per Applus (Agbar). Actualment, l’accionista principal és el fons de capital risc Carlyle, i ara sestà preparant per caure en mans d´un nou inversor. El grup Applus creix i s´amplia brutalment arreu del mon gràcies a endurir les condicions laborals dels seus treballadors localitzats a la seu central de Bellaterra.

El comitè d’empresa, amb el suport del 70% des treballadors (resultat obtingut en votació ) està decidit a lluitar fins al final, per la conservació dels drets laborals adquirits en el temps, per la defensa de la conciliació familiar i per la dignitat dels treballadors, i així ho manifestarà a l’assemblea convocada per aquest dimecres dia 4 de Desembre, on s’explicarà la situació judicial en la qual ens trobem i presentarà el calendari de futures mobilitzacions.

Salut i resistència Comitè d’empresa del LGAI (30 de Novembre 2013)

Més informació:

- COMITÈ LGAI

- CGT LGAI

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció