CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Direcció d’Essa justifica l’ERO assegurant que la producció no es recuperarà fins el 2011

Divendres, 10 juliol, 2009

Els responsables d'Estampaciones Sabadell (ESSA) consideren que la viabilitat de la factoria de Palau-solità i Plegamans està assegurada amb l'arribada de l'Audi Q3 a la factoria de Seat o els diferents projectes que ara mateix Nissan o Volvo tenen en marxa, però considera que la crisi del sector actual els obliga a reduir la seva plantilla. D'aquesta manera, el portaveu de l'empresa i cap de recursos humans, Carles Jiménez, ha assenyalat que el nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb el qual es preveu acomiadar 223 persones, és a dir, el cinquanta per cent de la plantilla, es deu a una baixada de la producció de cinquanta per cent durant els últims mesos. No obstant això, s'ha mostrat disposat a oferir els treballadors compensacions com ara les "jubilacions anticipades, baixes incentivades o baixes temporals per tal que alguns treballadors puguin tornar quan es recuperi la producció". Jiménez ha defensat l'actuació de l'empresa durant aquests últims mesos i ha recordat que s'han posat en marxa "campanyes molt agressives" per tal de mantenir la producció de la factoria vallesana i evitar a aquesta situació d'acomiadar personal.

D'altra banda, aquest matí s'han tensat una mica més la situació quan la direcció de l'empresa ha comunicat als treballadors que el torn de la tarda, és a dir, a partir de les dues, es suspenia per manca de material en estoc. Segons Javier Sinués, president del comitè d'empresa d'ESSA, aquesta és només una mesura per a incrementar la por dels treballadors davant l'inici de les negociacions. Sinués ha explicat que l'argument que se'ls ha donat per a justificar la presa d'aquesta mesura són les mobilitzacions que han impedit l'entrada de material als magatzems de l'empresa i la manca de seguretat, que al parer de la direcció, es viu en la factoria de Palau-solità i Plegamans. De fet, les últimes protestes davant l'empresa amb comptat amb la presència gairebé constant dels Mossos d'Esquadra. Demà serà el torn de seure a la mateixa taula totes les parts en conflicte on es tractarà aquest ERO i la vaga indefinida que els treballadors han convocat per dilluns, malgrat que la producció pugui estar aturada.

Escrit per Ràdio Sabadell

cgtsabadell.blogspot.com/2009/07/la-direccio-dessa-justifica-lero.html


Estampacions Sabadell presenta un ERO per fer fora 223 treballadors a Palau-solità

Estampaciones Sabadell ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 223 treballadors a la planta de Palau-solità, un 40% de la plantilla.

Després de diversos ERO temporals aprovats en els últims mesos, la direcció d'Estampaciones Sabadell va presentar ahir un altre expedient per acomiadar un 40% de la plantilla d'ESSA Palau. L'empresa, que fabrica peces per a automòbils, argumenta que la mesura és necessària per garantir el futur de la planta, ja que la caiguda de les vendes de vehicles s'ha traduït en una davallada productiva i molta menys demanda de peces.

Els sindicats s'oposen frontalment a l'ERO. CCOO entén que «amb l'actual expedient de suspensió temporal i amb un procés de negociació en el marc de l'empresa es podria trobar una sortida». La UGT hi coincideix, i no descarten mobilitzacions en els pròxims dies. Dimarts la plantilla farà una assemblea informativa.

Extret del web del diari El Punt