CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La dreta extrema espanyola

Dimarts, 30 gener, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

L’extrema dreta s’està situant bé per aconseguir el poder a l’Estat espanyol, i ho ha fa d’una forma intel•ligent, arriscada però intel•ligent. Enlloc de muntar la seva pròpia estructura de partit, sindicat o organització social, han aprofitat el continent del segon principal partit de l’Estat espanyol, el Partit Popular, per tal d’aconseguir apropar-se al poder i, quan sigui possible i l’alternança els el doni a les urnes, prendre’l. Aznar, de fet, va ser de la mateixa corda, per això el lloen i per això és posat com a referent, però no mirarem ara el passat sinó el futur que tenim davant. I en aquest futur és bo escoltar les tertúlies de la COPE i comparar-les amb les línies que va prenent la maquinària “popular”: no són només xerrades entre descerebrats amb posat intel•lectual, són la màxima expressió de l’extrema dreta europea adequada a la realitat social espanyola i alhora la línia que segueix el principal partit de l’oposició a l’Estat.

Ens fan riure les ximpleries de Losantos, César Vidal o qualsevol altre ‘freak’ i ens els escoltem rient, però el que diuen no és només la seva pròpia bogeria convertida en ideologia. Mireu el debat de l’altre dia a Madrid. El Rajoy va fer seves totes les idees, frases i mala llet dels locutors de la COPE, per això el van lloar l’endemà, per això el van aclamar de la manera que ho van fer assegurant que finalment tenien líder. I no el lloaven per ser prudent, correcte o mesurat sinó tot el contrari. Losantos és un feixista modern, no nacionalsocialista sinó ultraliberal nacionalista fins al moll de l’os, espanyolíssim i alhora negador de cap Espanya que no sigui la que el mateix Franco va posar en solfa: Una. Però al mateix temps, és militarista, occidentalista del xoc de civilitzacions, masclista, defensor dels empresaris, defensor del cristianisme com a civilització enfront de l’Islam “dels immigrants”, proEUA, etc.

I Rajoy en segueix les petges perquè el verb de la ultradreta espanyola és dur, potent i increïblement maleducat... per això triomfa. No tenim res semblant dins l’esquerra i això també és preocupant.

Jordi Martí Font, membre del Col·lectiu Catalunya de CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció