CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació d’Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública davant les retallades a la sanitat catalana

Dimecres, 5 octubre, 2011

50280_191103894323_1389922_n

UNES RETALLADES INJUSTES I INJUSTIFICADES

La Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública davant les retallades que s'estan produint en la Sanitat Pública catalana, ha d'assenyalar:

1) Entenem que es tracten d'unes retallades injustes i injustificades que posen en perill el funcionament de la Sanitat Pública a Catalunya.

2) La Sanitat a Catalunya està altament privatitzada el que encareix artificialment el cost dels serveis, així mateix el pressupost per capita que el govern de Catalunya dedica a la Sanitat és dels mes baixos de totes les Comunitats Autònomes i per tant notòriament insuficient (101,69 € menys per habitant i any que la mitjana).

3) No té cap sentit una disminució de les retribucions dels professionals sanitaris, menys encara d'una manera lineal i indiscriminada, i després de la baixada del 5% que ja van tenir els empleats públics en 2010. Aquest tipus d'actuacions solament afavoreix l'empitjorament de la qualitat de l'assistència i afavoreix la recerca d'ingressos en el sector privat amb desatenció dels centres públics.

4) La falta de criteri i de planificació de la Generalitat és notòria perquè es tracta d'un pressupost aprovat pel govern de CiU amb importants retallades sobre l'anterior i que encara vol retallar-se mes.

5) Existeixen alternatives a les retallades si es prenen mesures que controlin l'elevada despesa farmacèutica, afavoreixin una adequada utilització de recursos, disminueixin la utilització de recursos privats i optimitzin l'ús dels recursos propis. D'altra banda poden restringir-se les despeses supèrflues de la Generalitat (propaganda, etc).

6) Sembla evident que la intencionalitat del govern de CiU i del seu Conseller de Sanitat és la de potenciar el sector privat (de provisió de i assegurament) deteriorant per a això, amb l'excusa de la crisi, a la Sanitat Pública.

Entenem que es tracta d'una actuació inacceptable que conculca els drets de la població a l'atenció sanitària i que duu a una reculada en els nivells de salut de la ciutadania.

Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública