CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació de Sanitat de CGT dona suport a la vaga d’ensenyament del 18 de gener

Dimarts, 17 gener, 2017

LA CGT DE SANITAT DE CATALUNYA RECOLZEM LA VAGA D´ENSENYAMENT

Des de la Federació de Sanitat de Catalunya donem suport i acompanyarem a tots els professionals de l'educació pública, estudiants i famílies que faran vaga demà 18 de gener i que es manifestarán davant el Parlament per considerar insuficients els pressupostos de la Generalitat i que no reverteixen de cap de les maneres les mesures econòmiques i socials que han vingut empitjorant l'educació dels centres públics.

El nivell de vida, com demostren molts indicadors, ens ensenya que per avaluar el nivell de desenvolupament d'un país, no només ens hem de fixar en el seu aspecte econòmic, sinó que també hem de considerar altres aspectes sociodemogràfics, per poder aconseguir una anàlisi molt més complet. Entre aquests indicadors tenim l'eduació i la sanitat pública.

És evident que en l'última dècada, la sanitat i l'educació pública han patit el més important deteriorament i s'ha vingut apostant i beneficiant, definitivament, per opcions mercantilistes i privades de l'educació i la sanitat.

Aquesta estratègia política i econòmica que es ve ordint des dels anys 80, juntament amb els efectes de la mal anomenada "crisi" estan creant una societat amb més desigualtats i contribueix a augmentar en nombre de persones més vulnerable a caure en la pobresa. Està demostrat que aquesta "crisi" ha augmentat el desenvolupament econòmic d'una part minoritària de la societat i per altra banda ha empitjorat l'accés als sistemes de salut i educació i s'han disminuït les rendes bàsiques de la resta de la societat. Aquesta estratègia de progrés o avenç social és molt fràgil i indesitjable.

Hem d'exigir, com a principi, polítiques adequades que reverteixin les desigualtats i desenvolupin en l'accés a l'educació i la sanitat pública, de qualitat i encaminades a l'autogestió.

I no oblidem que l'educació i la sanitat, és el reflex d'un país i el futur de la societat.

FESANCAT-CGT
http://cgtfesancat.blogspot.com
https://twitter.com/fesancat