CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació de Sanitat de la CGT davant la mobilització dels tècnics superiors sanitaris i auxiliars d’infermeria

Dimarts, 17 juliol, 2007

Des de CGT creiem necessària una valoració de la situació, transcorregut un any, sobre la problemàtica suscitada en l'àmbit de les Formacions Professionals Sanitàries, en concret sobre el conflicte generat en la formació i qualificació professional dels Auxiliars d'Infermeria i dels Tècnics Superiors Sanitaris, amb l'objecte d'acabar d'una vegada per sempre amb la desigualtat actual.

Des de fa anys els Tècnics estan lluitant perquè la seva titulació es converteixi en grau universitari com succeïx en la majoria de països de la Unió Europea (UE), així com per a adaptar la formació del col·lectiu d'auxiliars d'infermeria a les funcions que en realitat desenvolupen, però per la falta de voluntat política de l'administració de torn i la falta de confiança en la força d'ambdós col·lectius a aconseguir els seus objectius, la veritat és que els ha dut, creiem excessivament, a dipositar massa expectatives que els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) assolirien arrencar a l'administració les seves justes demandes. És evident, que després del temps transcorregut, ha demostrat ser un greu error, ja que no s'ha aconseguit l'objectiu desitjat.

Des de CGT creiem que els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) no han tingut mai una voluntat clara de lluita fins a aconseguir els objectius plantejats, sinó que més aviat s'han limitat a llançar cants de sirena i a controlar, refredar i cansar aquest moviment reivindicatiu. Semblava que amb el Tractat de Bolonya es podria obrir una porta per a aconseguir aquestes reivindicacions que durant anys s'han denegat, això unit a la pressió de les vagues que es van realitzar (en unes comunitats més que en altres) feia presagiar un futur prometedor.

Però en què hem avançat després d'un any de lluita i mobilitzacions? Doncs, sincerament, en no-res, més aviat s'ha retrocedit perquè el Ministeri de Sanitat ha tornat a denegar el que al principi i per a acabar amb les vagues van prometre a sindicats majoritaris i associacions: que tot s'arreglaria de forma satisfactòria per a tots. Es pot entendre que determinades federacions o associacions professionals puguin ser enganyats per l'administració, pel seu curt bagatge negociador, però que als sindicats majoritaris els enganyin, és difícil de creure, més aviat s'han deixat enganyar, a pesar que hagin intentat salvar la cara davant dels treballadors/es fent crides desesperades i sense temps material per a la mobilització amb l'únic objecte de camuflar la seva responsabilitat al·legant la mateixa cantarella de sempre, “és que els treballadors/es no es mobilitzen”.

Però el treballador mai es mobilitza si no té plena confiança en els seus negociadors i això a dia d'avui no existeix ja que la credibilitat es fa i no neix. Des que la Federació de Sanitat de la CGT de Catalunya s'ha incorporat en aquesta lluita, no sense obstacles per part d'algunes organitzacions sindicals, al voler excloure'ns d'aquesta pel simple fet de creure en l'autogestió dels treballadors, en la lluita pels nostres drets i que la negociació sense mobilització és estèril - ambdues coses són necessàries i hem de combinar-les amb audàcia i intel·ligència, depenent de les condicions de cada moment - només hem detectat per part dels sindicats majoritaris (CCOO i UGT) un refredament de la situació i una nul·la implicació al fet de continuar i estendre la lluita en altres fòrums com són la negociació col·lectiva en la taula sectorial de la sanitat pública i en els convenis d'àmbit privat.

Malgrat tot, des de CGT creiem que tenim, potser, una última oportunitat d'aquí a Octubre la hem aprofitar, i és la d'assistir a la Concentració del dia 18 de Juliol a Madrid, davant la porta del Ministeri de Sanitat, per a demostrar a l'administració i als sindicats majoritaris que sou un col·lectiu lluitador i reivindicatiu, així com la determinació a seguir lluitant fins a aconseguir les demandes. La CGT vol aprofitar l'ocasió per a ratificar el seu compromís de seguir informant, debatent i mobilitzant als afectats, buscant la unitat d'acció de tots els col·lectius interessats amb l'objectiu d'aconseguir les nostres reivindicacions i el que si us puc assegurar en cas que no s'aconsegueixin els nostres objectius és que en els àmbits on CGT té l'oportunitat de decidir (Convenis Col·lectius) lluitarem perquè aquesta desigualtat sigui el més petita possible.

Concentració del dia 18 de Juliol (18h) a Madrid, davant la porta del Ministeri de Sanitat.

- HOMOLOGACIÓ DE LA TITULACIÓ DELS TSS AMB EL NIVELL FORMATIU CORRESPONENT A UNA DIPLOMATURA UNIVERSITÀRIA.

- PER LA MODIFICACIÓ DE LA L.O.P.S.

- PER LA MILLORA DE LA QUALITAT I LA PRESTACIÓ SANITÀRIA A L'USUARI, REVISIÓ I REQUALIFICACIÓ DELS CICLES FORMATIUS.

- ADAPATACIÓ DE LA FORMACIÓ DEL COL·LECTIU D'AUXILIARS D'INFERMERIA A LES FUNCIONS QUE EN REALITAT DESENVOLUPEN.

ÉS LA NOSTRA OPORTUNITAT PER A CANVIAR 25 ANYS D'INJUSTÍCIES I LLUITA INFRUCTUOSA.

EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT, MÉS PRESSUPOSTOS PER A SANITAT !!!!!!

Antonio Mancebo, Secretari General Federació Sanitat CGT Catalunya

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció