CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació de Sindicats del Metall (FESIM) de la CGT convoca manifestació a Barcelona en protesta per la situació existent al sector

Dijous, 6 març, 2008

cartell FESIM

- A TOTS ELS METALÚRGICS/ES
- A TOTS ELS SINDICATS DEL METALL DE CGT
- A TOTES LES FEDERACIONS TERRITORIALS I SECTORIALS DE CGT.

La Plenària de la Federació Siderometalúrgica de la CGT convoca una manifestació per al pròxim dissabte 29 de març de 2008 a les 12 hores, a plaça Universitat de Barcelona.

Els motius d'aquesta manifestació; les polítiques de les empreses del metall a nivell de l'estat que estan sent punta de llança de les mesures més regressives contra els drets dels treballadors i treballadores.

En efecte, la flexibilitat, l'externalització de parts de l'empresa, la precarietat en la contractació, els convenis a la baixa amb pujades salarials molt limitades i sense tot just reducció de temps de treball, les negociacions xantatgistes per mitjà de l'amenaça d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), o els tancaments d'empreses per a reinstal·lar-se o deslocalitzar-se… són la pràctica generalitzada d'un sector que obté així uns quantiosos beneficis gràcies a la col·laboració del sindicalisme que representen al uníson UGT-CCOO.

D'aquesta manera s'està generalitzant la conversió de llocs de treball d'una certa estabilitat i salaris, per contractacions miserables quant a la seva temporalitat i a les seves condicions salarials i laborals. Els ritmes de treball i la productivitat augmenten de forma incessant provocant, d'una banda, més excedents i per altre malalties professionals que són usades després per a acusar als treballadors de absentistes professionals. Els empresaris actuen cínicament acomiadant de manera indiscriminada i utilitzant la inacceptable realitat jurídica dels acomiadaments improcedents davant els Jutjats, als quals apliquen igualment aquest acomiadament per aplicació de l'art. 56.1 de l'Estatut dels Treballadors.

En el sector de l'automòbil i empreses auxiliars estem vivint una successió de conflictes generats per a atemorir a les plantilles i aconseguir un augment continu dels beneficis per a les empreses. En els convenis provincials, la pèrdua de drets històrics i la conversió d'aquests convenis en condicions màximes que les empreses i les federacions dels sindicats signants usen per a sufocar reivindicacions en pactes de millora.

Els objectius d'aquesta manifestació:

- Dirigir-nos a la població per a generar una oposició a la situació de les relacions laborals en el metall.

- Unificar les seccions sindicals, delegats/des, afiliats/des i treballadors/es del metall en l'objectiu d'enfrontar-nos i modificar aspectes concrets de la realitat en el metall com les externalitzacions, la flexibilitat, els ERO o els tancaments salvatges.

- Iniciar el treball mobilitzador per a la difusió de la ILP aprovada en la Conferència Sindical de la CGT estatal a Bilbao, per la derogació completa dels articles 52 i 56 de l'Estatut dels Treballadors.

Les situacions viscudes en els últims anys en empreses com Delphi, Valeo, Ford, SAS, Sysmo, Renault, Peugeot, SEAT i tantes altres són esperó suficient per a donar-li a aquesta manifestació la màxima difusió interna i la màxima participació de sindicats i Confederacions de la CGT.

Us esperem a Barcelona, el pròxim 29 de març de 2008.

FESIM-CGT