CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació del Metall de CGT crida a la mobilització i a la vaga del 27 de gener

Dijous, 20 gener, 2011

- Comunicat FEMEC-CGT

A TOTS ELS SINDICATS I NUCLIS DEL METALL DE LA CGT DE CATALUNYA
Com ja sabeu la CGT de Catalunya hem convocat una Vaga General a Catalunya contra les retallades a les Pensions que estan preparant
des de el Govern estatal.

Com a Metall tenim la obligació de treballar, coordinar i cridar a la vaga al nostre àmbit d’empresa i comarca.

Esperem que cada militant, cada delegat/da i cada afilat/da, treballi cap a l’objectiu de la mobilització per aturar les agressions del capital i els polítics de torn.

Els sindicats de Metall hem de donar exemple d’implicació i d’acció a les
mobilitzacions que tenim d’aquí al dia 27 de gener.

Federació Metal·lúrgica de CGT Catalunya (FEMEC-CGT)

- Comunicat FESIM-CGT

Des del Secretariat Permanent de la FESIM ens dirigim a tots els sindicats i nuclis del metall per a situar les valoracions i acords d'aquesta Federació de la CGT, davant la situació que estem vivint els treballadors i treballadores.

MOBILITZACIONS I VAGUES GENERALS EL 27 DE GENER

L'agressió contra les jubilacions i pensions que estan preparant el Govern estatal i la dreta poden plasmar-se en un nou acord confederal amb els sindicats majoritaris en el que podria ser una traïció del nivell dels Pactes de la Moncloa.

El debat en la CGT per a la convocatòria de la Vaga General porta donant-se en els últims tres anys amb acords clars de treballar per a aconseguir una convocatòria que pari els peus al Capital, la Banca i els polítics del sistema que augmenten els seus beneficis i privilegis mentre ens exigeixen sacrificis i submissió als quals depenem d'un sou.

En els tres últims mesos hem tingut de debatre de nou sobre l'oportunitat de convocar una nova Vaga General contra l'allargament de la vida laboral en dos anys i la reducció de les pensions que significa allargar els anys de càlcul per a la jubilació. Les primeres declaracions dels sindicats majoritaris sobre una Vaga un dia abans de la presentació del Projecte de Llei en les Corts, han donat pas a un fosc procés de negociació que la població només coneixem per les notícies en la premsa.

El debat intern en la CGT ha estat realment exemplar, participatiu i amb posicions dispars en funció de la realitat de cada territori. S'ha valorat les possibilitats, les condicions i les voluntats per a convocar aquesta Vaga General per al dia 27 de gener de 2011. Finalment s'ha constatat que a nivell estatal no és possible una convocatòria de Vaga General.

No obstant això si que s'ha plantejat aquest dia com una jornada de lluita, d'acció de mobilització, DE DIGNITAT, contra el que ens preparen els “agents socials”. I PER A CRIDAR A UNA VAGA GENERAL D'ENFRONTAMENT A AQUESTA AGRESSIÓ. I dintre de les possibilitats que s'obren en alguns territoris, es convoca Vaga General en quatre territoris confederals:

• CATALUNYA: convocatòria de Vaga General amb CNT, Solidaritat Obrera i COS.

• GALIZA: convocatòria pròpia al mateix temps que la CIGA.

• EUSKADI: convocatòria al mateix temps que LAB i ELA-STV.

• NAFARROA: convocatòria pròpia al mateix temps que LAB i ELA-STV.

En tot cas, en tots els territoris l'objectiu és el mateix: sortir al carrer, mobilitzar-nos, cridar a la població a la rebel·lia i a l'acció. Uns amb la Vaga com cobertura perquè qui vulgui pugui sortir del seu lloc de treball i manifestar-se durant tot el dia en el carrer, altres per a coordinar-se també en manifestacions, talls de carreteres, piquets informatius, accions en els pobles i ciutats… I EN TOTS LLOCS CRIDAR A TOTA LA CLASSE TREBALLADORA, TAMBÉ ALS AFILIATS D'UGT I CCOO A TRENCAR AMB LA SUBMISSIÓ I A LLUITAR PER A RECUPERAR L'ACCIO I PARAR L'AGRESSIÓ CONTRA ELS NOSTRES DRETS.

A Tunísia pugen els preus, a Europa ens baixen els salaris i les jubilacions. No és el mateix atac, no és empitjorar la vida de tots després de tants anys de lluites, de morts i de sacrificis per a aconseguir una vida digna? La resposta també hauria de ser la mateixa: l'acció directa fins a aconseguir que se'ns respecti i guanyem l'enfrontament contra l'agressió que ens preparen.

Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de la CGT (FESIM-CGT)