CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació del Metall de la CGT (FESIM) exigeix participar en l’observatori de l’Auto i denuncia una reconversió encoberta en aquest sector

Dimarts, 8 setembre, 2009

La FESIM, que compta amb un 17,6% de representativitat en el conjunt de les empreses constructores, ha plantejat la reducció de jornada sense reducció de salari com única garantia de mantenir i crear ocupació. El sindicat roig i negre ha presentat al govern propostes per a una veritable política energètica sostenible.


En una trobada en el Ministeri d'Indústria, una delegació de la Federació Metal·lúrgica de la CGT i de les empreses constructores de l'Automòbil van denunciar el que consideren una vulneració del dret de representativitat a l'haver exclòs a la CGT de l'Observatori de l'Automòbil, doncs aquest sindicat té una presència superior al 15% en les empreses constructores. També en les pròpies empreses de l'auto, com és el cas de Opel-Figueruelas, on s'exclou a la segona força sindical de les reunions sobre el conflicte GM-Opel.

Igualment van expressar la seva oposició al que consideren una reconversió encoberta del sector, amb ajudes públiques que, lluny de ser utilitzades per a una veritable planificació de futur i sortida de la crisi, són utilitzades per a pagar els acomiadaments i una destrucció d'ocupació que supera els 96.000 llocs de treball en els últims 18 mesos, amb l'únic objectiu de mantenir els beneficis dels amos de les multinacionals.

Com alternativa, la CGT va plantejar la reducció de jornada sense reducció de salari en el sector, com única manera real de mantenir i crear ocupació. La CGT ha exigit un control rigorós i transparent de les ajudes públiques. Casos com els de Iveco o Nissan, que han rebut centenars de milions d'euros en ajudes i que ja han acomiadat més de 1100 treballadors/es, contradiuen les declaracions del Ministeri d'Indústria de no concedir ajudes a les empreses que acomiadessin plantilla.

Per això han exigit que la informació de les ajudes lliurades a les multinacionals en els 10 últims anys sigui pública per a poder fer un control com sindicat de la destinació real d'uns diners que surten dels impostos que paguem tots els ciutadans.

Finalment van presentar al Ministeri una sèrie de propostes en matèria d'energies renovables i van plantejar el seu rebuig als monopolis energètics tant del petroli com de les nuclears. Per això van manifestar la seva decisió de participar en un debat realment obert a tota la societat per a la fabricació de vehicles lliures de combustible del petroli així com per a una energia sostenible i barata per a la població. Per a això van oferir el seu recolzament en la lluita contra els lobbies de l'energia.

7 de setembre de 2009.

Secretariat Permanent de la FESIM