CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació d’Ensenyament fa una crida a difondre i a participar activament en la campanya de suport a “Som 27 i més”

Dimarts, 23 març, 2021

Com ja heu conegut a partir de la informació que s'ha difós en campanyes prèvies, un grup de 27 persones (entre les quals hi ha el company Ermengol Gassiot i també companyes afiliades al nostre sindicat) van estar denunciades per l'equip rectoral de la UAB al 2013 acusades d'haver participat en una tancada per defensar la universitat pública.
 
Recentment, les companyes han rebut una notificació en què se les emplaça a una vista de conciliació el proper divendres dia 26 de març. 
 
Creiem que com a sindicat no podem restar impassibles davant la repressió cap a les membres de "Som 27 i més" i tampoc cap als atacs a qui defensa els serveis públics, uns atacs orquestrats per aquells que volen posar l'educació al servei del capital privat.
 
No podem callar, és hora de mostrar tot el suport, per això us animem a participar en les mobilitzacions que s'han organitzat per al proper dijous 25 i divendres 26
 
  • MOBILITZACIÓ:
   -Dijous 25: jornada de lluita a la UAB
   -Divendres 26: concentració a les 9.00h davant dels jutjats de Sabadell
 
Per coherència amb la nostra lluita sindical i contra l'exclusió de les classes populars del dret l'educació, cal que la CGT estiguem visibles en aquestes convocatòries
 
  • També fem una crida a fer visible el cas a les xarxes socials i ajudar a fer-ne difusió. Trobareu la informació als comptes de twitter @Som27iMes / @CGTEnsenyament / @CGT_UAB, i a través del hashtag #Som27imes que us animem a utilitzar en la vostra difusió.
 

CONTRA LA REPRESSIÓ A QUI DEFENSA ELS SERVEIS PÚBLICS

El 17 d'abril de 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la Universitat Autònoma amb l'objectiu que s'apliquessin unes mocions que havien presentat conjuntament professorat, estudiantat i PAS al Claustre de la Comunitat Universitària. Les mocions instaven la UAB a desobeir la pujada de taxes del 66%, a establir títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T-UAB), a establir mecanismes de transparència econòmica davant el procés de privatitzacions de la universitat i a aturar els acomiadaments del Personal Docent Investigador (PDI) que treballa en condicions de precarietat. Tot i que aquestes demandes es van aprovar per una amplíssima majoria de la comunitat universitària, el Rectorat, encapçalat pel Sr. Ferran Sancho, va decidir de forma deliberada, no implementar-les.

Durant el mes que va durar la tancada, l'estudiantat va fer propostes de negociació que van resultar infructuoses, ja que per part de l'Equip de Govern no hi va haver cap intent de negociació amistosa del conflicte. 

Una vegada finalitzada la tancada es va iniciar un procés repressiu, motivat pels membres del Rectorat, contra 25 estudiants, majoritàriament militants de les assemblees de facultat i del SEPC,  un treballador del Personal d'Administració i Serveis i un professor,  que alhora és el Secretari General de CGT de Catalunya. Els dos treballadors, coneguts per la seva pràctica sindical a la UAB, van ser acusats d'haver-hi participat o d'haver-hi donat suport públic de forma explícita. Com a conseqüència d'aquesta denúncia, la legítima defensa dels serveis públics, en aquest cas, de la universitat pública, en un context de pèrdua de retallades, acomiadaments i privatitzacions, va acabar amb imputacions per part de la Fiscalia d'entre 11 i 14 anys de presó a més a més de demandes econòmiques. 

Aquest sumari judicial va estar impulsat per la pròpia Universitat Autònoma de Barcelona, concretament per un dels anteriors equips rectorals, encapçalats per l'ex-vicerectora d'Estudiants, Sílvia Carrasco, militant d'ICV a Sabadell, que va confeccionar i fer arribar al cos de Mossos d'Esquadra una llista amb algunes de les persones que havien participat a la tancada i d'altres que ni tan sols hi varen ser. Curiosament, un element comú entre les persones denunciades és el seu posicionament en contra de les polítiques privatitzadores i mercantilistes del rectorat, i la seva vinculació amb diversos moviments socials o afiliació i participació en sindicats combatius. Considerem que aquest procediment conforma una persecució indiscriminada de la lluita sindical i una clara vulneració de l'exercici de drets fonamentals. 

Ara, 7 anys després i a l'espera de judici, enlloc de tancar el cas, el Jutjat nº 2 de Sabadell ha convocat les encausades a una vista de conciliació el proper divendres 26 de març. Tot i que fins aquell dia no es coneixerà la proposta de la fiscalia, molt probablement apunti a una reducció de la pena a canvi de l'assumpció de la culpabilitat i responsabilitat de les encausades. Si aquest supòsit es confirmés, quedaria ben clara quina és l'estratègia judicial, provocar la divisió i l'enfrontament de les encausades.

Davant d'això, el nostre posicionament és clar, la defensa dels serveis públics no pot ser delicte. L'esclat de la pandèmia ha fet evident la necessitat d'apuntalar el sistema públic per garantir drets socials bàsics. Les companyes del "Som 27 i més" no són culpables, sinó lluitadores en defensa de l'equitat i la justícia social. I la lluita no és condemnable. 

Per això, des de la Federació de la CGT Ensenyament de CGT Catalunya constatem que l'única sortida al conflicte és l'aturada del procés judicial i el tancament del cas amb l'absolució de totes les imputades. Per tant, EXIGIM:

-Que l'actual equip rectoral retiri la demanda de responsabilitat civil i desmenteixi públicament el relat de l'anterior equip de govern, que va denunciar aquestes persones.

-Que el Ministeri Fiscal retiri les acusacions del cas 27 i més.

CRIDEM A LA MOBILITZACIÓ PER DEFENSAR LES UNIVERSITATS COM A  ESPAIS DE DEBAT, CRÍTICA I LLIBERTAT.

JORNADA DE LLUITA: 25 DE MARÇ A LA UAB

CONCENTRACIÓ 26 DE MARÇ 9.00h A LES PORTES DEL JUTJAT DE SABADELL

Federació d'Ensenyament de la CGT de Catalunya

https://www.cgtensenyament.cat/crida-al-suport-des-de-cgt-a-les-companyes-de-som-27-i-mes/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció