CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació Metal·lúrgica de la CGT (FESIM-CGT) rebutja els acomiadaments proposats per les multinacionals de l’automòbil

Dijous, 11 setembre, 2008

En una nota enviada a la ANFAC la FESIM-CGT rebutja les pretensions d'utilitzar la situació econòmica actual per a empitjorar les condicions de treball futures per mitjà de la negociació dels Convenis Col·lectius. Igualment la CGT exigeix que les empreses multinacionals siguin qui paguin les conseqüències d'una crisi generada per l'empobriment dels sous dels treballadors en els últims anys. Per a això, proposen mesures de formació, altres formes del repartiment del treball i la disminució dels ritmes de producció.


Davant l'anunci d'alguns fabricants d'automòbils de l'aplicació de mesures traumàtiques com acomiadaments per la situació del mercat automobilístic, la CGT del metall i la Coordinadora de l'Auto rebutgen aquestes decisions i emplaçen a les altres centrals sindicals a enfrontar-se a aquesta situació. La CGT exigeix a les empreses que aportin ara una part dels escandalosos beneficis obtinguts en els últims anys, fruit de l'abaratament dels salaris amb dobles escales i els elevats augments de productivitat que han estat precisament causa de l'actual situació.

Igualment denuncia l'actuació de les multinacionals en l'aplicació d'estratègies de producte i de mercat que han tractat a la indústria espanyola com conillets d'índies en models que han fracassat estrepitosament, com el Modus de Renault o el nou Toledo de Seat.

També valoren com inacceptable que les mesures s'apliquin de primer moment, quan els resultats econòmics globals de la majoria de les multinacionals segueixen sent de gruixuts beneficis, com és el cas del Consorci Volkswagen que acumula contínuament records de vendes i beneficis.

Igualment expressen com inacceptable que les multinacionals vulguin aprofitar el moment actual de mercat per a augmentar la flexibilitat. La CGT acusa directament a la flexibilitat actual, conjuntament amb els augments de productivitat, com element causant d'una important dels excedents de plantilla. Sent l'actual situació de General Motors un clar exemple, a més d'altres empreses del sector.

En les propostes de CGT s'introduïxen qüestions concretes com l'aprofitament dels dies d'inactivitat per a la formació real de les plantilles que generarà major valor afegit per al futur, la humanització dels ritmes de treball que causen estralls en la salut dels treballadors i treballadores o la investigació i la fabricació de models ecològics, sense combustibles emissors de CO2 que poden assegurar l'ocupació actual i futura així com ajudar a solucionar el problema mediambiental.

En definitiva la CGT rebutja els plantejaments de les empreses, els exigeix el pagament de la crisi actual amb els grans beneficis acumulats en els últims anys i emplaça als altres sindicats a enfrontar aquesta situació amb valentia, rebutjant conjuntament les posicions radicals de les multinacionals.

FESIM-CGT

10 setembre 2008