CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Federació Metal·lúrgica de la CGT presenta al Govern una revolucionària proposta per a un canvi rotund en la política energètica al sector de l’automoció per tal de reduir les emissions de CO2

Divendres, 25 juliol, 2008

Ahir 24 de juliol, la FESIM-CGT va registrar davant dels Ministeris d'Indústria i de Ciència i Tecnologia una proposta fruit del debat intern en els últims mesos per a la modificació de la tecnologia en automòbils i camions cap a motors lliures dels combustibles derivats del petroli i amb emissions 0 de CO2. En una nota remesa igualment als altres sindicats, Anfac i grups ecologistes, la CGT del sector del metall aposta clarament per modificar les tecnologies de l'automòbil de manera que els motors de combustió derivats del petroli siguin substituïts per tecnologies que ja existeixen, com la pila d'hidrogen, i a les que no s'està donant suficient suport política i industrialment per part dels governs.


La CGT exigeix igualment que les tecnologies aplicades es facin amb patents i suports públics per a impedir que les companyies privades posseeixin monopolis en aquesta matèria.

Per a la CGT, les petrolieres segueixen sent un lobby de pressió que impedeix el desenvolupament d'energies netes en l'automoció doncs pretenen mantenir la seva posició monopolista en els combustibles. Per això exigim tant al Govern espanyol com a les empreses constructores, representades per ANFAC, un canvi ràpid i decidit en la fabricació de vehicles que no només redueixin les seves emissions de CO2 si no que eliminin totalment aquest gas tan nociu per al planeta.

Com sindicat seguirem, després de les vacances d'estiu, plantejant directament a responsables dels ministeris i dels fabricants d'automòbils una reivindicació que, entenem, hauria de ser assumida pel conjunt de la població amb tots els sindicats i organitzacions socials al capdavant.

FESIM-CGT

www.rojoynegro.info/2004/IMG/pdf/Propuesta_FESIM_combustibles.pdf

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció