CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La FESIM-CGT convoca concentracions el 19 i 20 de maig a les portes del Saló de l’Automòbil de Barcelona

Dimecres, 17 maig, 2017
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La Coordinadora del Automòbil de la FESIM-CGT i la FEMEC-CGT cridem a participar a les accions que organitzem a les portes del Vè Salò de l'Automòbil, ara conegut com Automobile Barcelona, a la Plaça Espanya de Barcelona.

L'esdeveniment del Saló de l'Automòbil és una demostració del poder de les multinacionals al mercat i en les relacions laborals. Les empreses de l'automòbil són continus laboratoris de mesures laborals que després apliquen en la resta del metall i en altres sectors.

Actualment ens trobem enmig d'una ofensiva de gran envergadura, coneguda com a Indústria 4.0. Des de la FESIM-CGT entenem que hem d'avançar-nos a les conseqüències que ja es comencen a veure en la pèrdua de llocs de treball, per això nes concentrarem davant el Saló de l'Automòbil per exigir solucions a les repercussions de la Indústria 4.0.

Quin futur vols? És la pregunta que farà FESIM-CGT a la ciutadania, davant un Automóbile Barcelona que presenta uns vehicles que cada vegada es fabriquen més automatitzats i digitalitzats, amb un clar risc sobre l'ocupació futura.

No ens resignem a acceptar que les multinacionals segueixin incrementant els seus beneficis i la robotització acabi amb milions de llocs de treball. Segons aquest sindicat, les alternatives que es proposen amb el pagament d'IRPF i Seguretat Social als robots, no garanteix que les centenars de milers de persones que depenen de l'acte, tinguin un futur digne.

Per això la FESIM-CGT planteja un canvi radical de les relacions laborals amb setmanes de 30 hores, amb el mateix salari, i la jubilació als 55 anys. Entenen que és l'únic camí perquè el futur de robotització i digitalització que els empresaris i governs ens venen com a positiu, el sigui para totes les persones i no només per als poderosos.

FESIM-CGT presentarà la seva campanya, que acompanyarà amb un dual-robot, de grans dimensions.

Els materials que repartirem serviran tant per al Saló de l'Auto com per a campanyes posteriors als polígons i empreses del metall.

Les concentracions tindran lloc:

DIVENDRES 19 DE MAIG; DE 17 A 20 HORES

DISSABTE 20 DE MAIG; DE 11 A 14 HORES.

El divendres al matí estarem reunits la Coordinadora de l'Auto en els locals del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya a C/ Burgos 59 baixos (prop de Sants Estació) i posteriorment participarem en l'acció.

CRIDEM A TOTS I TOTES A PARTICIPAR. ELS TERRIBLES EFECTES D'INDÚSTRIA 4.0 ENS PODEN AFECTAR A TOTS I TOTES.

FESIM-CGT
https://fesimcgt.wordpress.com/
https://twitter.com/cgtmetal

cartel_salon_del_auto.jpg


SAPS QUÈ ÉS LA “INDÚSTRIA 4.0”?

Les multinacionals de la indústria de l'automòbil, estan duent a terme una revolució tecnològica a la qual han anomenat “indústria 4.0”. Després del vapor, l'electricitat i l'electrònica, la robotització i la digitalització total de les fàbriques, pot significar una revolució industrial sense precedents.

Les màquines, i ara els robots, serveixen per evitar esforços físics i repetitius a les persones. Però també serveixen per eliminar llocs de treball. Les mateixes multinacionals pronostiquen que augmentaran les produccions de cotxes, però es perdran de 7 milions d'ocupacions.

Els empresaris ens venen que es crearan nous llocs i especialitats, però per a moltes persones pot significar la desocupació. Per això, molts governs comencen a plantejar-se la possibilitat d'una renda bàsica o que els robots paguin impostos.

Per a la CGT, l'alternativa no pot ser l'almoina per qui es quedi sense ocupació.

La indústria ha de seguir obrint el camí cap a un futur just i humà:
EL REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA.

L'alternativa és la reducció del temps de treball. La riquesa la generem nosaltres, no deixem que se la quedin uns pocs i poques.

Altres sindicats es conformen amb nul·les reduccions de jornada i, per contra, augmenten jornada i flexibilitat, la CGT diem el contrari:
SI LES MAQUINES SÓN CAPACES DE CREAR RIQUESA I ELIMINAR TREBALLS PESATS I REPETITIUS, NO HA DE SER PERQUÈ UNS POCS ACUMULIN DINERS QUE NO PODEN GASTAR EN MILERS DE VIDES, SINÓ PERQUÈ TOTA LA HUMANITAT MILLOREM LES CONDICIONS DE VIDA I TREBALL.

Ja n'hi ha prou de PRECARIETAT I DE EXPLOTACIÓ! És la màquina la que ha d'adaptar-se a l'home.

· PER UNS RITMES DE TREBALL HUMANS.

· PER LA JORNADA SETMANAL DE 30 HORES AMB EL MATEIX SALARI.

· PER LA JUBILACIÓ ALS 55 ANYS AMB EL 100%.

Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de la CGT

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció