CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La FESIM-CGT convoca una jornada de lluita del sector del metall per al 14 de desembre

Dimecres, 9 desembre, 2009

A TOTS ELS SINDICATS I NUCLIS DE METALL.

Benvolguts/des companys/es, Us transmetem els acords de la Plenària de la FESIM-CGT de 13 de novembre en el punt d'accions en el camí cap a la Vaga General. L'acord per consens de la Plenària en aquest punt es concreta en:

Es realitzarà una jornada de lluita del metall davant les delegacions de Treball, INEM, seus de la patronal, etc., de cada comunitat i descentralitzades per províncies o comarques, el 14 de desembre de 2.009.

• Es proposarà a la Plenària Confederal de 17 de desembre una marxa, que partint autocars de cada comunitat, conflueixi a Madrid amb la participació no només de metall si no de tota la Confederació, en la segona quinzena de gener. Per a això s'emetrà carta al SP estatal perquè aquesta proposta s'inclogui en les propostes a totes les confederacions de cara a la Plenària del dia 17 de desembre.

• Des del SP es confeccionarà un adhesiu i una fulla informativa al·lusiva a l'acte del dia 14 de manera que per al dia 1 de desembre es trobi en les seus dels diferents sindicats.

Per al dia 14 de desembre cal fer un esforç de convocatòria perquè en cada localitat on sigui possible, els metal·lúrgics de la CGT ens manifestem amb un mateix guió: contra els acomiadaments i els ERO i cap a la Vaga General però amb l'autonomia pròpia de cada sindicat per a mobilitzar-se davant les delegacions de Treball, els Governs autonòmics o altres accions que s'acordin.

Esperem la col·laboració de tots en el treball organitzatiu que tenim per davant en primer lloc per al dia 14:

• Concretar en cada localitat que es pugui, quin acte farà i comunicar-lo al correu d'organització: pacoselas@hotmail.com

• Fotocopiar la fulla adjunta per a repartir en els actes que es facin, com document unificador de l'acció del dia 14

• El dia anterior al 14 organitzarem una emissió de notes de premsa en les localitats on es realitzen les accions per a intentar una ressonància pública del tema.

• El dia 15, preguem que ens comuniqueu la repercussió pública que hagi tingut la mobilització en cada localitat.

Per altra banda els acords de del 6è Consell de Treballadors de la Indústria de l'Automòbil realitzat a Hannover els dies 17 i 18 d'octubre, al qual va assistir una delegació de la CGT, tenen un compromís que recordem: lliurar a cada Direcció d'empresa del sector de l'automòbil la resolució per a la fabricació immediata de vehicles sense emissió de CO2, resolució que també adjuntem.

FESIM-CGT

www.cgt.es/fesim/


La mobilització a Catalunya

A Catalunya hem acordat, convocar a les 9 del matí en cinc localitats: Igualada, Cornellà, Vilanova i la Geltrú, Mollet i Sabadell, amb autonomia en cadascuna d'elles referent a l'acció, ocupació, etc. de centres de la Generalitat o patronal en aquestes localitats. Aquestes concentracions finalitzaran sobre les 10:30 hores, moment que els companys i companyes es dirigiran cap a Barcelona. A les 12 hores hi haurà tres concentracions a Barcelona, Tarragona i Lleida davant de les delegacions de la Consellería de Treball i davant la seu central a Barcelona. En aquests actes es pretén fer una acció que cridi l’atenció sobre les problemàtiques del sector.

La Federació del Metall de la CGT ens dirigim a la població per a rebutjar la política que portem sofrint els treballadors de la indústria del metall amb innombrables expedients d’acomiadaments i de suspensió temporal de contractes.

Els ingents beneficis obtinguts per les empreses en els últims anys estan en les butxaques dels empresaris i multinacionals. Però quan s’ha produït aquesta crisi, provocada per l’avarícia i la sobreproducció a la qual ens han dut el gran engany de la competitivitat, ells es queden amb els seus diners i els impostos de tots nosaltres es dediquen a pagar una reestructuració que està duent a molts de nosaltres a l’atur amb poques expectatives de solució.

Els sindicats més grans, es limiten a acceptar els acomiadaments o pactar ERO temporals pensant que amb això s’aconseguirà una solució a la crisi que no es veu per cap costat. Pitjor encara, no donen la necessària resposta de mobilització que mereix la prepotència de les empreses i no plantegen alternatives a favor dels treballadors.

La CGT entenem que aquesta situació mereix una resposta contundent contra la política econòmica de govern i empresaris, i que cal anar fent camí cap a la vaga general i la jornada de 35 hores setmanals sense reducció de salari.

FEMEC-CGT


Comunicat de la FESIM-CGT per a les mobilitzacions del 14 de desembre

A TOTS ELS CIUDADANS I CIUTADANES. PROU D'ACOMIADAMENTS, 35 HORES, JA!!

La Federació del Metall de la CGT ens dirigim a la població per a rebutjar la política que portem sofrint els treballadors de la indústria del metall amb innombrables expedients d'acomiadaments i de suspensió temporal de contractes.

Els ingents beneficis obtinguts per les empreses en els últims anys estan en les butxaques dels empresaris i multinacionals. Però quan s'ha produït aquesta crisi, provocada per l'avarícia i la sobreproducció a la qual ens han dut el gran engany de la competitivitat, ells es queden amb els seus diners i els impostos de tots nosaltres es dediquen a pagar una reestructuració que està duent a molts de nosaltres a l'atur amb poques expectatives de solució.

Els sindicats més grans, es limiten a acceptar els acomiadaments o pactar ERO temporals pensant que amb això s'aconseguirà una solució a la crisi que no es veu per cap costat. Pitjor encara, no donen la necessària resposta de mobilització que mereix la prepotència de les empreses i no plantegen alternatives a favor dels treballadors.

La CGT entenem que aquesta situació mereix una resposta contundent contra els empresaris. Per això en els nostres congressos hem aprovat dues grans línies d'actuació:

- Que la crisi la paguin els rics: ells han estat els que l'han creat amb l'especulació i els grans pilotassos econòmics a costa de la precarietat de milions de persones. Per això l'única sortida perquè paguin ells és la reducció de jornada sense reducció de salari. Si no hi ha treball per a tots es reparteix però permetent que puguem viure en condicions dignes.

- Aconseguir aquest objectiu passa per una convocatòria de Vaga General per a impedir que se segueixi deteriorant la situació i, al contrari, els treballadors tinguem una garantia de futur per a nosaltres i les nostres famílies. Una Vaga General contra els empresaris, contra l'especulació, contra la corrupció que aflora entre qui s'han enriquit en temps de bonança a la nostra costa.

La Federació del Metall de la CGT sortim al carrer recordant l'esperit de lluita que va significar la convocatòria de Vaga General feta per tots els sindicats el 14 de desembre de 1988. Un esperit que alguns semblen haver oblidat. Però que la CGT no perdem i que seguim demostrant cada dia contra les Direccions de les empreses.

Treballador, treballadora, pren consciència, no pensis que els capitalistes t'ajudaran a sortir d'aquesta crisi, lluita amb nosaltres, per:

- 35 hores setmanals ja, sense reducció de salari.

- En el camí de les 30 hores setmanals.

- Parem els acomiadaments.

- A la Vaga General perquè la crisi la paguin els rics.

FESIM-CGT


Attached documents