CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La FESIM-CGT crida a la vaga general el 31 d’octubre

Dimarts, 2 octubre, 2012

La CGT hem convocat una Vaga General de 24 hores el pròxim 31 d'octubre, en tot l'Estat Espanyol.

Creiem que les raons generals les escoltem tots els dies en els mitjans de comunicació: retallades socials, baixades salarials, pitjor educació pública, privatització de la sanitat… Diners per als bancs, rebaixa d'impostos als rics, indults als lladres refinats...

Els amos i lacais de les empreses metal·lúrgiques, us diran que això no va amb vosaltres. Us amenaçaran, com en una dictadura. Pot ser que altres sindicats que no l'han convocat et diguin que cal esperar que “els grans” convoquin la Vaga. Però si tens clar que cal dir JA N'HI HA PROU a “la que ens està caient” segur que secundaràs aquesta Vaga General. Si no ho tens clar o segueixes pensant que per tenir un lloc de treball, estàs en un món diferent i salvat de l'agressió dels “ mercats”, et donem alguns arguments perquè secundis aquesta Vaga General:

- Els directius de la teva empresa, duen anys dient-te que si et baixes el sou o treballes més i ets més productiu tindràs assegurat el futur. La realitat és que fruit de flexibilitats i augments de ritmes de treball, quan ha vingut la crisi, han desaparegut més de 700.000 ocupacions en el metall, per aquest motiu.

- Les reformes laborals de PSOE i PP no es poden combatre només amb un dia de Vaga o enutjosos Referèndums, CAL ENFRONTAR-SE EN LES EMPRESES SENT INSUBMISOS CONTRA ELS ACOMIADAMENTS, ERO PARCIALS, EMPITJORAMENT DE CONDICIONS O PÈRDUES DE SALARI. Negant les seves exigències i xantatges i lluitant per mantenir i millorar els llocs de treball.

- Els Governs i els banquers pocavergonyes, amenacen amb augmentar la jornada dels qui tenim treball o ens entabanen amb les hores extres, mentre hi ha milions de persones sense ocupació i sense ingressos (potser el teu propi fill o familiar). EL QUE CAL FER ÉS REDUIR LA JORNADA SENSE REDUIR EL SALARI per a repartir la riquesa que uns pocs han pastat en les últimes dècades i s'emporten als paradisos fiscals.

- En definitiva, qui ens han dut a aquesta estafa general anomenada crisi, són també els directius i empresaris que t'exploten cada dia en el teu lloc de treball. Els que apliquen mesures inhumanes d'augments de ritmes de treball, acomiadaments indecents i Expedients de Regulació d'Ocupació indignants. CONTRA AQUESTA GENT TAMBÉFEM AQUESTA VAGA GENERAL

- PERÒ SOBRETOT ÉS UNA VAGA PER LA DIGNITAT QUE MEREIXEM TOTS I TOTES LES METAL·LÚRGIQUES. I volem que aquesta sigui la teva Vaga General, una mobilització que sentis com a necessària. Sabem que no confies en el sindicalisme que ha pactat el teu últim ERO o ha signat la teva última baixada de salari. O pitjor encara, el teu acomiadament en altra empresa.

Desgraciadament també la CGT hem sofert traïcions i pactes contra els nostres drets. En tot cas se'ns acusa de no signar. DESGRACIADAMENT LA REALITAT ENS DÓNA LA RAÓ DE TANTS ANYS DE NEGAR-NOS A EMPASSAR CONVENIS AMB XANTATGES O ACOMIADAMENTS INJUSTIFICABLES.

I ara, que el Govern és implacable en les seves mesures contra qui depenem d'un salari, aquests sindicats “grans” es limiten a plantejar un dia de Vaga General a l'any, com amb vergonya. I segueixen pactant flexibilitats i admetent acomiadaments sense una lluita conjunta entre totes les empreses. Quan el que correspon és unificar els sectors amb problemes en una mobilització més contundent i continuada.

La CGT sí que cridem a aquesta lluita. Perquè si ens defensem només empresa per empresa del metall, ens acaben aplicant ERO, tancaments concursals, xantatges i acomiadaments. És necessària una forta resposta conjunta de totes les empreses que estiguin en conflicte en cada polígon, en cada poble, en cada comarca, en cada província o en tot l'estat.

Pot ser que les organitzacions majoritàries no tinguin més remei que convocar més endavant, però la pregunta és: perquè no ara? El Govern no para d'aplicar reformes i mesures contra tots/es, les empreses no paren d'acomiadar o tancar, LA RESPOSTA HA DE SER ARA. Si ens limitem a “gestos per a la galeria”, els poderosos només veuran debilitat i veuran que ens poden “donar més canya”.

Per això cridem a que secundis la Vaga General el 31 d'octubre, que et converteixis en un promotor de la mateixa, que convencis als teus companys i companyes. Sense imposar res, convencent-los que o ens movem ja, o seguiran destrossant la nostra capacitat de viure en condicions dignes.

Saps que hi ha raons de sobres, oblida't de les pors, uneix-te a qui tinguis al costat i anem a recuperar el que ens han robat en els últims anys.

Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de la CGT

http://www.cgt.info/fesim/

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció