CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La FESIM-CGT rebutja que els dirigents sindicals estiguin a sou de les empreses

Dissabte, 27 febrer, 2010

La Federació del Metall de la CGT exigeix un aclariment als sindicats majoritaris sobre el cobrament de salaris des de grans empreses, a dirigents que després negocien convenis i reformes laborals en les quals s'empitjoren els drets de tots.

El cas destapat per la Secció Sindical de CGT a GM Espanya, pel qual l'actual Secretari d'Acció Sindical Confederal de CCOO, Ramón Górriz, i el Secretari General de la Federació del Metall d'UGT-Aragó, Luis Teixidor, es troben des de fa 17 i 8 anys respectivament "de permís retribuït, per lliure disposició" és denunciat per la CGT com un fet inacceptable.

La independència dels sindicats del poder econòmic, al que pretenen oposar-se, està en qüestió si qui negocien acords salarials estatals en els quals s'accepta que els treballadors s'estrenyin més el cinturó, apareixen pagats per empreses de les quals fa 17 anys van sortir per a ser alliberats del seu sindicat.

La CGT ha denunciat sempre que una cosa són els drets sindicals exigibles en les empreses i altra ben diferent que els càrrecs de màxima representació d'un sindicat estiguin pagats per "l'enemic".

Per a la FESIM-CGT el cas de OPEL-GM, pel qual presentarà Demanda en els jutjats per discriminació cap a la resta de treballadors, és un exemple de la degeneració de la vida sindical, que posa en qüestió l'oposició dels grans sindicats davant les agressions actuals en matèria de jubilacions o reforma laboral.

La resposta a aquestes agressions i a la situació actual d'atur i de crisi és la Vaga General i cridem als sindicats majoritaris a trencar aquests llaços de dependència amb la patronal i el Govern.

FESIM-CGT

www.cgt.info/fesim/