CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La FETAP-CGT convoca el 30 de gener noves mobilitzacions de treballadors davant les delegacions de la Seguretat Social

Dilluns, 22 gener, 2007

CONTINUEM MOBILITZANT-NOS

Aquest 30 de gener, nova crida per a realitzar concentracions en les portes de la Seguretat Social per l'incompliment de les promeses electorals amb els empleats públics fetes pel PSOE.

No és per molestar, però a pesar dels esforços desplegats tant pel govern com pels sindicats que li donen suport amb la finalitat de convèncer-nos que les nostres retribucions, encara que no tinguin la clàusula de revisió salarial, estan en procés de franca recuperació, les XIFRES es malden a contradir aquestes afirmacions que més que declaracions es vol que siguin actes de fe.

I no és per molestar, però si de debò es creuen el que declaren i, efectivament amb trucs, enganyifes i productivitats vàries es compensa l'absència de la clàusula de revisió salarial, quina raó existeix per a no instituir-la una vegada per sempre?

A ningú pot molestar que un col·lectiu com el nostre, maltractat per diferents governs des de fa ja massa anys, reivindiqui alguna cosa tan bàsica com mantenir el seu poder adquisitiu i començar a recuperar progressivament el perdut.

Sense que ningú es molesti, hem de tornar a recordar que ha estat precisament el partit que sustenta el govern actual, qui ens va prometre dur a bon port aquestes dues reivindicacions. Comença a molestar tant incompliment, tant electoralisme, tanta faula, i molesta, encara més, quan s'alardeja que les xifres públiques han arribat al superàvit, a costa d'estalviar justament on van prometre que mai ho farien, és a dir, en el fiançament de l'estat del benestar del que el nostre col·lectiu és part fonamental. Un altre incompliment electoral més.

L'Estatut de la Funció Pública està en ple procés parlamentari –ara en el Senat-, s'han introduït algunes modificacions al text original i sense menysprear-ne cap i reconeixent l'especial significat d'alguna d'elles, tals com el reconeixement com falta molt greu de l'assetjament laboral i el moral, alleujar però sense suprimir la figura del trasllat forçós, alleugerir uns grams el pes de l'avaluació de l'acompliment, una tímida obertura cap a la jubilació parcial i poc més, no se'ns oculta que estem davant una mera maniobra electoralista que busca amb uns tocs de maquillatge ocultar que les principals reivindicacions del personal segueixin dormint en un limb injust.

Reconeixem els avanços, però són tan escassos, tan de cost 0, que ja a ningú pot enganyar. Altra cosa és constatar l'alegria de la qual fan gala els sindicats signants, tant amb l'esborrany inicial com amb els successius, tant amb les esmenes introduïdes pels grups parlamentaris del Congrés, com, imaginem, amb les que es puguin introduir en el Senat, i és que s'aprovi el que s'aprovi ells sempre guanyen, ells sempre estaran contents, són “gent positiva” per a un govern feliç i sense oposició.

Nosaltres estem convençuts que hem de seguir mobilitzant-nos perquè gens ha canviat, els matisos no ens poden ocultar la substància i aquesta es troba en la clàusula de revisió salarial, en la recuperació del poder adquisitiu perdut, en la jubilació anticipada voluntària als 60 anys amb 30 de cotització, en la defensa de la nostra ocupació com públic i de qualitat, en l'elaboració de RPTs que escurcin els nivells per grup, defineixin les funcions de cada lloc, reconeguin el treball que realment realitzem i es guiïn pel principi d'igual “treball, igual salari”, una taxa de reposició que parteixi del 100% i que es dirigeixi especialment a cobrir les places més necessàries per a la gestió, això és, les d'atenció al públic, gestió, etc.

Ja n'hi ha prou d'amortitzar places i, sobretot, en el convenciment que només amb la participació podem aconseguir fer realitat el que ara només són aspiracions. El dia 30 de gener us convoquem a molestar durant 15 minuts amb aquests i altres temes com fem cada mes des de fa ja diversos anys.

AMB LA MOBILITZACIÓ TAMBÉ ES POT!

Federació Estatal de Treballdors de l'Administració Pública de la CGT (FETAP-CGT)