CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La fiscalia demana 20 mesos de pena-multa pel conductor d’autobusos Josep Garganté

Divendres, 24 febrer, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 23/02/2012 - Setmanari Directa

Ha quedat vist per a sentència el judici contra Josep Garganté, un conductor d'autobusos de Barcelona acusat de danyar una càmera de TV3 durant la vaga general del 29 de setembre de l'any 2010. El jutjat penal 25 de Barcelona ha obert aquest matí la vista oral del procediment, on hi han declarat en qualitat d'anonimat –ocults darrera d'una bambalina–, un periodista de TV3 i dos agents de la Divisió d'Informació dels mossos d'esquadra. El periodista, que assegura que coneixia Garganté d'altres mobilitzacions laborals de la plantilla d'autobusos, ha dit que no va veure que Garganté trenqués la càmera, però que uns segons després dels fets el va reconèixer perque duïa el cabell rapat i un tatuatge.

Tot i els indicis provatoris tan limitats –no hi ha cap altra prova incriminatòria–, la fiscalia manté la seva petició de 20 mesos de pena-multa (a 10 euros diaris) per un delicte de danys i l'acusació particular segueix exigint una condemna a 12 mesos de pena-multa, també a 10 euros diaris. Tanmateix, ambdues parts acusatòries demanen una indemnització de 2.626 euros en concepte de responsabilitat civil. Garganté, per la seva banda, ha denunciat que tot plegat és una represàlia per la seva participació a la lluita dels conductors d'autobusos, una tesi que queda reforçada veient com van actuar els mossos el dia que el van detenir pels fets que avui han anat a judici.

Agents de paisà se'l van endur després de baixar del bus

Policies de paisà el van arrestar el 14 d’octubre de 2010. Els agents el van anar a buscar a l’autobús en el moment que va finalitzar la seva jornada de treball, i el van detenir després d’emmanillar-lo i gravar-lo en vídeo. Posteriorment, li van fer passar una nit a la comissaria de Les Corts. Crida molt l’atenció que pels càrrecs que se li imputen es desplegui tot aquest dispositiu, quan el procediment habitual és enviar una citació judicial al domicili. Davant de tot això, el grup de suport amb Josep Garganté denuncia públicament que “a les imatges no es veu trencar absolutament res al nostre company, tampoc se’l veu a les càrregues dels Mossos d’Esquadra contra els i les manifestants i que només se l’escolta i se’l veu discutint-se amb el càmera de TV3, fet que no representa cap prova que sustenti les acusacions”.

A les portes de la Ciutat de la Justícia s'hi han concentrat un grup de manifestants mentre a la sala de vistes es feien les declaracions. Es preveu que en el plaç d'un mes es conegui la sentència.

* Notícia publicada en el web del setmanari Directa.

http://directa.cat/noticia/fiscalia-demana-20-mesos-pena-multa-conductor-dautobusos-josep-gargante

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció