CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La fiscalia investiga per falsedat documental la facturació d’ATLL i Acciona a partir d’una denúncia presentada per la CGT

Dijous, 10 març, 2016

La investigació es deriva d'un informe que l'Oficina Antifrau va portar a la Fiscalia, arran d'una denúncia del sindicat CGT, que destapa factures suposadament encreuades entre almenys dues filials d'Acciona.

La Fiscalia de Barcelona investiga les presumptes irregularitats en la facturació entre la societat Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i el grup Acciona per un delicte de falsedat documental. Segons fonts jurídiques, el ministeri públic va acordar obrir la setmana passada diligències d'investigació, inicialment per un delicte de falsedat documental, en la facturació de serveis d'ATLL Concessionària a altres empreses controlades pel mateix grup Acciona.

La investigació es deriva d'un informe que l'Oficina Antifrau va portar a la Fiscalia, arran d'una denúncia del sindicat CGT, que destapa factures suposadament creuades entre almenys dues filials d'Acciona, entre d'altres "múltiples irregularitats" en les prestacions de serveis d'ATLL. En el seu informe, Antifrau denuncia que aquestes irregularitats poden comportar "significatives conseqüències en perjudici del sector públic" i planteja la possibilitat de resoldre el contracte de concessió de la societat Aigües Ter-Llobrega.

Després de l'informe de la fiscalia, ara hi ha sis mesos per decidir si arxiven el cas o presenten denúncia o querella al jutjat.

La Generalitat va adjudicar el 2012 la gestió de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat a un consorci liderat per Acciona al costat del banc d'inversió brasiler BTG Pactual, tots dos amb un 39%, i en el que també participaven les famílies Rodés i Godia-Torreblanca. Des Agbar va impugnar l'adjudicació, la qual cosa va derivar en una batalla judicial en la que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va acabar anul·lant el procediment de concessió, en una decisió que tant la Generalitat com Acciona i els seus socis han recorregut al Tribunal Suprem.

http://www.ccma.cat/324/la-fiscalia-investiga-per-falsedat-documental-la-facturacio-datll-i-acciona/noticia/2717629/


La Fiscalia investiga per falsedat documental les irregularitats d'Acciona a ATLL

La investigació de la Fiscalia deriva d'un informe d'Antifrau en què s'apreciaven "múltiples irregularitats" en els processos de facturació d'ATLL Concessionària, en mans d'un consorci liderat per Acciona des de la seva privatització el 2012.

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per un possible delicte de falsedat documental en les irregularitats que va revelar l'Oficina Antifrau en la facturació de la societat Aigües Ter-Llobregat (ATLL), en mans d'un consorci liderat per Acciona des que la Generalitat va privatitzar la companyia el 2012.

El ministeri públic va acordar obrir la setmana passada diligències d'investigació, inicialment per un delicte de falsedat documental, en la facturació de serveis d'ATLL Concessionària a altres empreses controlades pel mateix grup Acciona. El termini de la Fiscalia per decidir si finalment presenta una querella és de sis mesos.

La investigació de la Fiscalia s'ha iniciat a partir d'un informe d'Antifrau on l'ens apreciava "múltiples irregularitats" en els processos de facturació d'ATLL Concessionària. En concret, l'organisme va concloure que Acciona va usar dues de les seves filials per facturar treballs injustificats i que no comptaven amb l'autorització de la Generalitat per valor de 12,13 milions d'euros.

L'informe d'Antifrau, que va néixer a partir d'una denúncia del sindicat CGT, també es va lliurar a l'Agència Tributària i al Govern, que ha obert un expedient al respecte. La possible querella de la Fiscalia suposaria un nou capítol en l'àmbit judicial d'una privatització que va ser anul·lada pel TSJC el passat mes de juny pels errors de la Generalitat durant la fase d'adjudicació.

http://www.eldiario.es/catalunyaplural/economia/Fiscalia-investiga-documental-facturacio-ATLL_0_492401547.html

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció