CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Flotilla de la Llibertat llança a Gaza cap al món

Dimecres, 6 juliol, 2011

Aquest dijous, 7 de juliol de 2011, tornarà part del contingent d'internacionalistes de Rumb a Gaza que des del passat 22 de juny està a Grècia esperant a embarcar en el 'Gernika' per salpar, amb la resta de la Segona Flota de la Llibertat, amb destinació cap a les costes de Palestina per trencar i posar fi al bloqueig il.legal israelià a la Franja. Un grup de brigadistes de Rumb a Gaza romandrà al port cretenc de Kolymvari custodiant al nostre vaixell.


La partida de la Flota de la Llibertat pot demorar unes poques setmanes o diversos mesos. No ens importa. Del poble palestí hem après a ser pacients. Si porten més de 60 anys resistint heroicament una ocupació brutal, aquí podem esperar tot el temps que sigui necessari per fer-nos a la mar i anar a trobar-los com a homes i dones lliures. El xantatge, els sabotatges i les estratègies il.legals no doblegaran la nostra voluntat.

Les persones que estan a punt de tornar han complert sobradament amb l'objectiu inicial que es va marcar Rumb a Gaza: posar en el primer pla de l'agenda internacional el criminal setge israelià a la franja de Gaza i la submissió de tot el poble palestí. Tornen per reincorporar-se als seus treballs i a les seves vides i per seguir lluitant com han fet fins ara, com vénen fent des de sempre i com ho han fet en terres gregues, desafiant la il.legal i injusta immobilització de la Flota per part del Govern de Grècia, la prepotència de l'Estat d'Israel, la complicitat dels Estats Units i el cínic silenci de la Unió Europea i del Govern d'Espanya.

En aquest any d'intens treball, la nostra campanya ha estat la veu de Gaza i de Palestina. I aquesta veu ha sonat més fort que mai durant aquests últims dies. Ningú s'ha pogut sostreure al debat: ciutadania, mitjans de comunicació de masses i mitjans alternatius, governants i representants polítics, ambaixades ... Ni a l'Estat espanyol ni a la resta del món. Hem vençut al major aliat de l'Estat d'Israel: el silenci.
Ho hem dit en tots els llocs als quals acudim en aquests mesos: la Flota de la Llibertat no és un fi en si mateixa, sinó un mitjà més de lluita en la defensa dels drets del poble palestí. Quan els savis apunten a la Lluna, els necis es queden mirant el dit. I així s'han quedat els governs d'Israel, de Grècia, dels Estats Units i de la Unió Europea, que no s'adonen que la solidaritat popular al voltant de Palestina creix en la mateixa mesura que la seva legitimitat democràtica disminueix.

I és que la Segona Flota de la Llibertat ha tingut la virtut d'haver obligat a definir-se a tots els actors involucrats i la imatge que ha deixat la majoria deixa molt a desitjar. Israel ha tornat a evidenciar la seva condició d'Estat delinqüent, emparat per la seva gran còmplice, Estats Units.

El Govern grec ha estat un titella en mans dels poderosos, mentre que el silenci vergonyós de la Unió Europea és una ofensa per a aquelles persones que després de la Segona Guerra Mundial van somiar un continent lliure, democràtic i en pau. El mateix es podria dir de les Nacions Unides, amb el seu estèril secretari general, Ban Ki-moon, al capdavant. Amb la seva actuació, tots s'han fet còmplices del bloqueig de Gaza i d'opressió del poble palestí.

Cal destacar especialment el Govern d'Espanya. Després negar la protecció al 'Gernika', la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, s'ha refugiat en un covard silenci tot i que dues patrulleres militars gregues envolten des de fa diversos dies a 45 persones de ciutadania espanyola. De l'ambaixador a Grècia, Miguel Fuertes Suárez, encara no es tenen notícies. Probablement estarà molt ocupat defensant els interessos de les multinacionals espanyoles en lloc de la vida i la seguretat dels ciutadans i ciutadanes.

Vam dir fa un any que Rumb a Gaza naixia amb vocació de permanència. El que s'ha aconseguit en aquests mesos reafirma la validesa de la nostra proposta i de la iniciativa de les Flotilles. S'ha creat una sòlida plataforma de treball des de la qual ajudar a l'alliberament del poble palestí. D'aquesta plataforma formen part les persones que ara tornen, les que romanen a Kolymvari, les que partiran en breu i totes aquelles que, com va dir Santiago Alba Rico en unes paraules que s'han convertit ja en senyals d'identitat de la nostra campanya, bufen des terra: "La Flota no està formada d'uns quants vaixells, la Flota és immensa, està a terra, a tot arreu, en aquests vaixells viatgen centenars de milers de persones, milions de persones. En aquests vaixells viatgen totes les persones que bufen des de terra perquè el vent ens porti fins a Gaza. Que els governs comprenguin que la major part de les passatgeres no estan en els vaixells sinó a terra és el nostre element més important de pressió.

Rumb a Gaza

www.rumboagaza.org/