CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat aprova un nou expedient a Seat

Dijous, 22 gener, 2009

L'ERO aprovat per la Generalitat li permet a l'empresa no haver d'arribar a acords amb la representació social per a determinar els calendaris mes a mes. Amb data 19 de gener, l'administració ha resolt sobre la petició d'ERO de SEAT. La resolució és favorable a les peticions de l'empresa, en els mateixos termes que en l'anterior ERO.


Aquest ERO no obstant això té l'empitjorament afegit de no concretar quins són els dies d'aplicació d'aquest expedient. Aquesta acceptació li permet a l'empresa no haver d'arribar a acords amb la representació social per a determinar els calendaris mes a mes. En aquests dies esperem que l'empresa ens informi, com a mínim, dels dies que pensi aplicar en el mes de febrer.

ENS DONEN PER L'ERO I SENSE IPC

Mentre els companys regulats al novembre estan a l'espera de comprovar el que els descompta l'empresa a final de mes, dimarts passat 20 de gener, el Departament de Treball ens va comunicar la seva acceptació a l'últim ERO sol·licitat per SEAT. La resolució permet a l'empresa enviar a l'atur a 2.045 persones (ML-1, Ibiza nou) durant 29 dies, 1.835 persones (ML-2, Altea, León, Toledo) durant 23 dies i a 1.415 persones (ML-3 , Ibiza vell, Córdoba, Exeo) durant 7 dies. Tot això en el període comprès entre el 2 de febrer i 30 de juny de 2009. L'administració obliga a l'empresa a complir amb el pla social presentat en aquest ERO, i que és idèntic a l'anterior.

La CGT, que hem estat l'únic sindicat que ha presentat contra-informe l'ERO i que utilitzarem els recursos jurídics possibles contra ambdós expedients de SEAT, manifestem que:

* No anem a permetre treballs en festius ni caps de setmana, mentre hagi ERO.

* No acceptem l'argument que sobra feina mentre els ritmes de treball segueixin sent tan inhumans. Complir amb el mix i l'eradicació del passiu “0”, serien una mostra de l'interès de l'empresa per la qualitat i per la salut dels treballadors.

* Ara més que mai, s'han de realitzar cursos de formació, entre altres el curs bàsic de salut laboral que tots els treballadors haurien de realitzar. No podem permetre l'alta sinistralitat que patim a fàbrica.

Igual que la llista d'afectats, els dies d'ERO han de ser comunicats amb antelació. En el dia d'ahir se'ns va comunicar els dies d'afectació del mes de febrer que són tota la primera setmana i tots els dilluns i dimarts restants del mes per a les línies ML-1 i ML-2, amb “el corretorns” habitual per a les àrees de xapisteria i pintures. I estem a l'espera que se'ns vagi informant de la resta de dies d'aplicació de la resta de mesos, ja que amb aquesta acceptació d'ERO l'empresa no necessita reunir al Comitè Intercentres per a acordar el calendari mensual.

Seccions Sindicals CGT Grup Seat

www.cgtbarcelona.org/cgtseat/