CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat augmenta fins al 65,36% el lloguer protegit als més pobres mentre subvenciona promotors

Dimarts, 3 agost, 2010

És increible que en temps de crisi, amb els retalls socials recentment anunciats per ZP, un Departament sensible socialment, regentat per ICv-EUiA, atac d'aquesta manera a la gent amb menys recursos de Catalunya

Ha encadenat dues pujades del 28% en els anys 2008 i 2010. Una família amb ingressos de 1000 euros passa a pagar de 270 a 450 euros per un pis de 70 m², el 45% dels seus ingressos.

A Barcelona aquest mateix pis val a pràcticament 9€/m2 i el pis de 70 m² costa 630 a 700€

500 × 20, l'Associació de Nou Barris que demanda pisos protegits de lloguer ja ho va denunciar a la REGIDORA en el ple del Districte de març del 2010, doncs insistentment a l'Oficina de Drets Socials, del carrer Argullos 108, rep veïns amb aquestes problemàtiques. LOs dades de pujades per trams de renda, zones urbanes i anys els podeis mirar al document adjunt. La premsa també ho denunciava: El 52% dels aspirants a habitatge social no tenen els ingressos mínims.

Con aquestes pujades el Departament d'Habitatge tràfic d'apropar els preus de lloguer protegit als de la banda baixa del mercat lliure per evitar una debacle dels ingressos de les immobiliàries.

Según el Xifres d'Habitatges núm. 25. 2n semestre 2009 del Patronat Municipal d'Habitatge de Barcelona, el preu mig del lloguer públic se situava al popular barri de Nou Barris en 16€/m. Per contra una simple prospecció en Idealista.com els situa entre una franja mitjana de 9 a 12 € i hi havia preus de fins i tot 6€/m2 a Roquetes.

Por això els nous contractes que fa el Consorci de l'Habitatge de BCN per a pisos de joves, 10HJ, tutelats i de lloguer públic es fan pràcticament a 9€/m2 el mateix que els de la franja bajadel mercat lliure.

Senzillament és un l'escandeixo! Si el lloguer protegit tingués un preu realment polític, com ocorre en altres països d'Europa tindria preus a la meitat que els del mercat lliure. Mentre els representants institucionals del Tripartito gallegen polítiques socials en habitatge, en la realitat, fan el contrari del que diuen.

Si en lloc d'un miserable parc d'habitatges de lloguer públic i assequible a Catalunya, que a la ciutat comtal no arriba a 6.000 pisos d'un total de 800.000 a la capital, aquest cobrís una franja important de la població que ximple o ximple s'hipotecària per tota la vida amb la banca?

aquesta és una eina que l'esquerra gestionaria posa al servei dels financers per evitar la caiguda dels valors immobiliaris en l'Estat espanyol que tants maldecaps portaria a la seva solvència.
Aquests favors al lobby financer-immobiliari són el contravalor dels que deixa la Banca, la gran immobiliària, a les ofegades finances del Tripartito en concedir-li un préstec al 4,5% de 1000 milions d'euros.

En canvi als constructors d'aquests habitatges en règim de lloguer protegit els regalen ajuts fins al 40% del valor de l'edifici construït. Això ho expliquem al document adjunt amb un exemple d'un edifici de BCN. També els fons immobiliaris, molts d'ells constituïts per la banca, han rebut recentment un nou tracte de favor fiscal per part del Govern de ZP a traves de les SOCIMI com expliquem >>>AQUÍ > > >

http://prouespeculacio.org/2010/05/13/generalitat-aumenta-65-el-alquiler-protegido-a-los-pobres.html

>>>> Article extret de Kaosenlared. Font: http://500x20.blogspot.com/