CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat de Catalunya suprimeix 80 trens diaris a Rodalies

Dimecres, 13 agost, 2014

LA GENERALITAT DE CATALUNYA SUPRIMEIX VUITANTA TRENS DIARIS A RODALIES

L'ESCASSETAT DE MAQUINISTES IMPEDEIX GARANTIR EL SERVEI FERROVIARI.

Des del passat 4 d'agost i fins al 5 de setembre, la Generalitat de Catalunya ha decidit suprimir al voltant de 80 circulacions diàries de Rodalies, concretament en les línies R2 Nord, R3 i R4. Aquesta decisió la intenten justificar amb el descens de viatgers en el període estival. En realitat la Generalitat i el Grup Renfe intenten amagar el problema real: falta de maquinistes per realitzar el servei.

No estem davant d'una situació nova ja que l'escassetat de maquinistes es coneix des de principis d'any. Renfe, que pràcticament ha esgotat els recursos que flexibilitat que li dóna el conveni col·lectiu, en lloc de planificar bé el servei i contractar nou personal per tenir-format a temps i evitar aquestes situacions, ha amagat el cap fent la "política de l'estruç", seguint les instruccions del Ministeri que dirigeix ​​Ana Pastor i el govern del Partit Popular.

Hem de recordar que actualment hi ha moltes persones a l'atur que disposen d'una llicència de conducció de trens.

Tot aquesta situació ve donada per una pèssima política empresarial, encaminada a la liberalització i privatització del servei ferroviari, sempre negociada i avalada pels sindicats afins al règim (Semaf, UGT i CCOO) que recentment han signat signant Acomiadaments Col·lectius en el ferrocarril sense garantir taxes de reposició.

L'escassetat de personal ferroviari afecta a Adif i Renfe a tots els serveis, i en alguns casos veritablement escandalosa (personal de Manteniment d'Infraestructura, de Tallers, d'Estacions, de Maniobres, ...) afectant directament al bon funcionament del ferrocarril, cosa que pateix gairebé diàriament la ciutadania, que a més és qui paga.

Mentre això succeeix, el govern de Mariano Rajoy continua fent retallades per una banda i segueix invertint milions i més milions en alta velocitat sense rendibilitat social per un altre, garantint així suculents contractes als empresaris de les grans constructores.

CGT ja es va mobilitzar els passats 31 de juliol i 1 d'agost contra el deteriorament les empreses públiques i del servei que presten a la societat i reivindicant la reunificació de Renfe i Adif, la reposició urgent de la plantilla i que s'aturi la privatització parcial o total els serveis. Si no hi ha canvis, al setembre continuarà la retallada de circulacions per manca de personal i la conflictivitat laboral.

SFF-CGT

Barcelona, 12 agost 2014

Més informació:

JUAN CARLOS DE LA PINTA. CGT-RENFE-ADIF. Tel. 687 49 38 51

- TWITTER CGT SFF

- WEB CGT SFF

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció