CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat descompta l’IRPF de la paga extra de Nadal dels funcionaris abans de pagar-la

Dimecres, 21 desembre, 2011

Els treballadors públics estan revoltats. El Govern els ha pagat avui 21 de desembre la nòmina del mes de desembre, com tocava, ja que l'últim mes de l'any cobren el dia 21. La sorpresa ha estat quan han descobert que els han aplicat la retenció d'IRPF no tan sols de la mensualitat, sinó també la corresponent a la paga extra de Nadal, que no cobraran fins al dia 28.

Això ha provocat que el salari del desembre hagi quedat reduït. A més d'aplicar-los l'IRPF de la paga extra una setmana abans de cobrar-la, no s'ha tingut en compte que el dia 28 no la rebran sencera, sinó només el 80%, i els han carregat el 100% de la retenció.

Aquesta actuació del departament d'Economia deixa els funcionaris i la resta de treballadors de la Generalitat amb menys ingressos que cap altre mes a les portes del dia de Nadal.

La conselleria d'Economia al·lega que el sistema informàtic està previst per tancar l'IRPF de l'any quan es paguen les mensualitats de desembre. Des de la conselleria asseguren que el sistema informàtic no permet reprogramar les retencions, que normalment s'apliquen en aquesta data, el 21 de desembre, que és quan normalment els treballadors reben tant la nòmina i com la paga extra. No han tingut en compte que aquest any l'extra s'ha endarrerit fins al dia 28.

Un portaveu de la conselleria ha explicat que no hi havia marge per canviar el programa informàtic, preparat per tancar l'any fiscal a 31 de desembre. En canvi, ha reconegut, el retard en el pagament de la paga extra es pot fer només amb una ordre al banc.

Els sindicats de mestres, de Justícia i de Funció Pública han posat el crit al cel per aquesta mesura que desconeixien fins avui, dia en que els empleats públics han vist que no només han percebut la meitat dels ingressos que cada any tenen al desembre, sinó que han vist reduït entre un 18% i un 20% del salari ordinari del mes, que cobraven avui.
També han criticat que no hagués avisat prèviament per planificar ingressos i despeses de les famílies afectades. Els treballadors no només veuen posposada una part dels ingressos, sinó que el 20% de la paga extra no té data de cobrament a hores d'ara.

Els sindicats han anunciat que preparen resposta legal si no arriba el 100% de la paga la setmana que ve. A més a més, han recordat al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que els pagaments endarrerits suposaran un sobrecost del 10% a la Generalitat pels interessos de demora.

A les quatre capitals catalanes s'han portat a terme concentracions avui mateix en protesta per aquest fet.

Font: Agències


COMUNICAT CONJUNT: EL GOVERN ENS ROBA

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, FTE-UGT i CGT denunciem que el Departament ha pagat la nòmina del mes de desembre però, a més d’aplicar-hi el descompte d’IRPF corresponent, hi ha aplicat l’IRPF de la paga extraordinària que encara no ha abonat.

Rebutgem aquest nou engany amb què continua menyspreant el valor del nostre treball. Els sindicats signants considerem absolutament inacceptable que se’ns descompti l’IRPF sense haver-nos pagat els diners que ens corresponen, amb la incertesa de no saber quan i com ens els abonaran i que, a més, ho facin gairebé amb nocturnitat i traïdoria.

Els sindicats SOTAsignants cridem el professorat a participar activament en la concentració d’aquesta tarda al Parlament entre les 17’30-19’30h i a mostrar el rebuig i la indignació provocats per aquesta nova ensarronada als seus centres de treball demà dia 22 amb concentracions a les portes dels centres a les hores del pati o del migdia, tot fent sonar sirenes, xiulets o qualsevol tipus de soroll i posant cartells i pancartes amb diversos lemes. En aquest sentit us suggerim: “EL GOVERN ENS ROBA”.

USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC·SPS, FTE-UGT i CGT


COMUNICAT CGT-ENSENYAMENT LLEIDA CONTRA AQUESTA NOVA AGRESSIÓ A L’ENSENYAMENT PÚBLIC

La secció sindical d’Ensenyament de la CGT de Lleida, davant del cobrament que ha efectuat la Generalitat de l’IRPF de la nòmina del mes de desembre i de la paga doble, quan aquesta darrera encara no s’ha abonat i que no es farà fins la setmana vinent, comunica:

Que la darrera mesura efectuada pel govern mostra, un cop més, la prepotència, la traïdoria i la manca de transparència d’aquest, que juga constantment a distreure i confondre als treballadors i treballadores de l’ensenyament públic de Catalunya.

Front a això:

Rebutgem aquesta mesura que ens descompta l’IRPF d’uns diners que no hem cobrat i que ens manté en la incertesa de no saber quan i com s’efectuarà el pagament.

Exigim, al mateix temps, que s’efectuï el pagament d’allò que és nostre pel treball que hem realitzat abans d’acabar el present mes.

Convoquem a tot el personal d’Ensenyament, així com d’altres treballadors de l’administració, a mostrar el nostre rebuig i malestar el 22 de desembre als nostres centres de treball, agrupant-nos sota la consigna “EL GOVERN ENS ROBA” i a mantenir la mobilització durant les vacances de Nadal i un cop finalitzades aquestes, disposats a adoptar les mesures que siguin necessàries, entre elles la convocatòria d’una vaga del sector públic per al proper mes de gener, per la defensa dels nostres interessos, un fet que sense cap mena de dubte ajudarà a la convocatòria d’una nova vaga general.

Secció d'Ensenyament CGT Lleida