CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat juga a la borsa amb Catalunya: amplia a 2.500 milions l’emissió de bons per a particulars

Dijous, 28 octubre, 2010

La Generalitat de Catalunya ha ampliat avui fins a 2.500 milions d'euros el volum de l'emissió de bons dirigit a particulars que està en circulació des del passat divendres 22 d'octubre, segons ha informat el Departament d'Economia i Finances en un comunicat.

La decisió ha estat adoptada després que el govern català es congratulés ahir de la bona acceptació entre els particulars.

Concretament, la consellera de Trabajo, Mar Serna, va assegurar al terme de la reunió setmanal de l'executiu català que la col·locació dels bons "anava molt bé", per la qual cosa es podia "ser optimistes" respecte a que es pugui esgotar tota l'emissió prevista.

De fet, les 23 entitats que gestionen els bons de deute de la Generalitat van rebre peticions el primer dia de col·locació per entre el 50% i el 60% de l'emissió inicial.

Malgrat la bona acceptació dels bons, la consellera havia evitat pronunciar-se sobre si el Govern optaria per ampliar aquesta emissió i va apuntar que es donaria l'ordre de fer-ho si es considerava necessari més endavant.

L'emissió té un interès anual del 4,75% i els destinataris són inversors minoristes, que poden sol·licitar bons per un import mínim de 1.000 euros i un màxim de 2 milions d'euros.

Aquesta emissió de deute s'insereix dins del programa ordinari de finançament de la Generalitat, que té habitualment altres formes d'accés tant als mercats internacionals com als nacionals (emissions de deute en euros i divises, crèdits sindicats, pagarés i d'altres).

En aquesta ocasió, es tracta d'una emissió orientada a l'estalvi intern minorista, i és un mecanisme ja utilitzat anteriorment per la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat d'obrir un nou mercat en un moment en què aquest estalvi té un bon nivell de creixement.

En cas que el volum de la demanda excedeixi l'import màxim de l'emissió, es procedirà a un prorrateig entre les entitats participants, en el que està previst garantir l'assignació íntegra de les peticions de volum més reduït.

Respecte a la destinació que la Generalitat donarà als diners que aconsegueixi recaptar amb l'emissió dels bons de deute, aquesta ha apuntat que els recursos serviran per finançar tant la despesa corrent com la inversió.

>>>> Article extret d'Expansión