CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat retallarà als funcionaris mitja paga extra de juny i mitja de Nadal

Dimecres, 27 febrer, 2013

La tercera reunió de la mesa general de la funció pública entre sindicats i Govern ha acabat amb la decisió de la Generalitat d'eliminar una de les pagues extres dels treballadors públics. La mesura afectarà a 230.000 persones si es compten els departaments i les empreses públiques i es descomptarà mitja paga extra de juny i mitja de la paga de Nadal. El descompte, que ve a ser entre un 6% i un 7% de la retribució anual, suposarà un estalvi de 370 milions d'euros.

L'eliminació d'aquesta paga extra constitueix la major part de l'estalvi que durà a terme l'executiu de Mas. En total es preveu estalviar 740 milions d'euros i per arribar-hi s'aplicarà el paquet de mesures aprovades l'any passat com per exemple la reducció d'un 15% de jornada i sou a 6.700 interins, la congelació de l'aportació al fons de les pensions o l'eliminació del tiquet menjador.

D'altra banda, pel que fa els guanys, està a l'acord, amb caràcter retroactiu, pel qual l'administració pagarà el 100% del salari als treballadors que estiguin de baixa per intervenció quirúrgica o malaltia oncològica.

L'argument que han utilitzat els sindicats durant la reunió per oposar-se a la retallada és que amb les entre 6.000 i 7.000 persones que la Generalitat ha acomiadat en els darrers dos anys ja s'ha estalviat 175 milions d'euros anuals.

FONT: ELDEBAT.CAT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció