CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat retallarà als funcionaris mitja paga extra de juny i mitja de Nadal

Dimecres, 27 febrer, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La tercera reunió de la mesa general de la funció pública entre sindicats i Govern ha acabat amb la decisió de la Generalitat d'eliminar una de les pagues extres dels treballadors públics. La mesura afectarà a 230.000 persones si es compten els departaments i les empreses públiques i es descomptarà mitja paga extra de juny i mitja de la paga de Nadal. El descompte, que ve a ser entre un 6% i un 7% de la retribució anual, suposarà un estalvi de 370 milions d'euros.

L'eliminació d'aquesta paga extra constitueix la major part de l'estalvi que durà a terme l'executiu de Mas. En total es preveu estalviar 740 milions d'euros i per arribar-hi s'aplicarà el paquet de mesures aprovades l'any passat com per exemple la reducció d'un 15% de jornada i sou a 6.700 interins, la congelació de l'aportació al fons de les pensions o l'eliminació del tiquet menjador.

D'altra banda, pel que fa els guanys, està a l'acord, amb caràcter retroactiu, pel qual l'administració pagarà el 100% del salari als treballadors que estiguin de baixa per intervenció quirúrgica o malaltia oncològica.

L'argument que han utilitzat els sindicats durant la reunió per oposar-se a la retallada és que amb les entre 6.000 i 7.000 persones que la Generalitat ha acomiadat en els darrers dos anys ja s'ha estalviat 175 milions d'euros anuals.

FONT: ELDEBAT.CAT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print