CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Generalitat subvenciona milionariament a ràdio Mola que interfereix les ràdios lliures

Dimecres, 20 octubre, 2010

Ràdio Mola emet il·legalment i aixafa l'espai de les ràdios lliures des el mes passat. La Generalitat subvenciona amb més de 181.000 euros al grup Mola, que es dedica a violar els drets d'emissió i expressió de les ràdios lliures.

Ràdio Mola no s'ha de confondre amb el general Mola, el cap dels militars colpistes, que va intentar esclafar la República el juliol del 36, finançat per la burgesia, l'església, i els 4 borbons a qui els molestava que existís més justícia social i més llibertat. És una associació fàcil però molt didàctica per a explicar com la Generalitat, al servei de la burgesia, els banquers i dels borbons, reinserits al poder, intenten aixafar ràdios lliures que emeten des de fa 20 anys.

- La Generalitat malgasta diners públics, 181.000 Euros per al grup Mola

>>> Ràdio Mola viola greument els drets d'expressió de les ràdios lliures, i per extensió, els drets dels mitjans alternatius i de tot ciutadà de Barcelona.

>>> Recull d'interferències de la ràdio colpista Mola.

http://www.radiobronka.info/node/196

Las empresas del Grup Mola, los que están interfiriendo la frecuencia de Radio Pica desde la Torre de Collserola emitiendo por una frecuencia para la que no tienen concesión administrativa para hacerlo y además emitiendo también por TV TDT en Barcelona ciudad por el canal 21 sin tener licencia han recibido en subvenciones más de 181.000 € concedidas por el Departamento de Cultura y Medios de Comunicación durante los ultimos 3 años según consta publicado en el DOG Diario Oficial de la Generalitat. DOGC número 5628 – 13/05/2010. (http://www.gencat.cat/diari/5628/10109020.htm)”.

- Qui és Mola TV-Mola FM, Montcau Produccions?

“Mola FM va començar a emetre per fm sense llicència des de la muntanya de la Vallensana a Badalona per al Vallès, al poc temps van deixar d'emetre i es van presentar al concurs aconseguint una llicència per emetre, però no han començat les emissions de forma regular fins al setembre de 2010 interferint la senyal de Ràdio Pica. La freqüència que té assignada Ràdio Mola FM (Metropolitana de Audiovisuals) és el 89.4 de la fm, però no emeten per aquesta freqüència ja que actualment el 89.4 de la fm és utilitzat per ràdio Sant Boi, ràdio Esparreguera i Mataró Ràdio.

Radio Mola fm emet per una freqüència per a la qual no estan autoritzats, des de la Torre de Collserola interferint a Ràdio Pica. Mola fm disposa de llicència per emetre en dues freqüències a la fm, una pel Vallès, a la ciutat de Terrassa i una altra per la Cerdanya.
També tenen un canal de TV a la TDT per emetre al Vallès aquest canal de TDT els hi fou atorgat com a televisió històrica (televisió que emet des d'abans de 1995), tot i que no és cert que Mola TV hagi emès abans de 1995,doncs la societat Molatv es va constituir al 2003. Actualment emeten per dos canals de TDT, un per el que tenen assignat legalment i també pel canal 21 sense cap autorització legal i encara també pel analògic.

Aquestes concessions administratives els hi van ser atorgades durant la primera legislatura del tripartit. Durant els 8 anys del tripartit han rebut una quantitat escandalosa de subvencions en diferents conceptes i amb diferents fórmules de societats mercantils, via Metropolitana de Audiovisuals, Mola tv , Montcau Produccions,Televisions Digitals Independents però tot ha anat a parar a la mateixa butxaca, diferents noms de empreses però mateixa seu social i administradors .

Els propietaris-socis son: Daniel Cascales i Vilardell, empresari amb negocis d´Hostaleria a Sabadell, Victor Vergara, Ingenier de telecomunicacions que treballa per Telefònica, Xavier Casanovas Ribes, administrador i director de les empreses del grup Mola.

* Quines amistats polítiques tenen com per saber que al "Plan Técnico" hi hauria una concessió pel Vallès, concretament a Terrassa? Quan casualment per aquelles dates Mola fm tot just començava a emetre?

* Quines amistats tenen per emetre des de la Torre de Collserola en una freqüència il·legal?

La Torre de Collserola és gestionada per l'empresa Abertis-Telecom (La Caixa) i actualment és l'única operadora amb el monopoli dels centres d'emissors homologats de telecomunicació tant per a ràdio com per a televisió a Catalunya, això ho aconseguiren al absorbir a Media Latina-Axion (antic operador dels centres d'emissors de la Cadena Ser).

Segons ha confirmat Carles Mundó, secretari de Mitjans de Comunicació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, les interferències s'estan produint des la planta que te l'empresa Telefònica (ara Movistar) a la Torre de Collserola ¿...? i que la Generalitat no pot fer res per evitar això doncs no te cap control sobre lo que des la torre s'esta fent. Curiosa resposta quan la Generalitat de Catalunya posseeix un 23% de les accions de Torre de Collserola.

GRUP MOLA -Mola TV-Mola FM, Metropolitana d'audiovisuals, Montcau Produccions, Plaça Catalunya, 15 - 16 - 08206 SABADELL (Barcelona)”.

- Més info:

http://www.radiopica.net/cultmitja.htm

http://www.radiopica.net/cascales.htm

http://www.radiobronka.info

- Què podem fer?

Hem de reaccionar com Durruti, Ascaso, Garcia Oliver i centenars de militants de la Torrassa que varen salvaguardar les llibertats ciutadanes de Barcelona, que els militars colpistes, dirigits per en Mola volien aixafar. Aquests feixistes volin imposar el seu règim a base de força, violència i violació sistemàtica dels drets humans.

A la Generalitat li mola el joc brut, les corrupteles, imposar la dictadura comunicativa i quedar amb els que tenen la pasta.

A nosaltres ens mola que les ones, els mitjans d'expressió i els carrers siguin lliures i per a tothom. .

Txema Bofill

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/180345

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció