CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La III Flotilla de la Llibertat arriba a Barcelona el 16 de setembre rumb a Gaza

Divendres, 14 setembre, 2012

Cartell activitats 16 setembre

El veler Estelle va partir de Suècia i porta des de mitjans de juliol navegant rumb a les costes de Gaza.

El vaixell, en el que viatgen activistes internacionals, ja ha visitat els ports de Donosti, Bermeo, Santa Pola i Alacant i es disposa a passar per Barcelona.


El proper diumenge 16 de setembre el veler Estelle atracarà al Port del Fòrum de Barcelona. Després de la gran acollida que va tenir el vaixell a Donosti, Bermeo, Santa Pola i Alacant, continuarà el seu recorregut fent parada a Barcelona. Durant els dies que l’Estelle romangui en aquest port es faran visites guiades al vaixell, actes institucionals, concerts, conferències i tot tipus d’activitats vinculades a la denúncia del bloqueig marítim de Gaza.

Després de la introducció de la roda de premsa feta per la FAVB, Laura Arau ha obert el torn d’intervencions recordant que “el vaixell sortirà avui mateix d’Alacant, on s’han carregat 41 tones de ciment al vaixell”. Ha afegit que “si els palestins i palestines de Gaza són éssers humans, han de tenir els mateixos drets humans que nosaltres tenim”. D’altra banda, Anna Gas, membre del col·lectiu Dones en Rebel·lia i de la organització de la recepció de l’Estelle a Barcelona, ha confirmat que “hi ha una gran quantitat d’organitzacions locals que s’han sumat a la iniciativa. El que és més rellevant és que no només són organitzacions amb trajectòria dins la solidaritat amb Palestina sinó organitzacions que estan en altres lluites més locals i veuen a l’Estelle com a símbol de justícia i llibertat”.

D’altra banda, Jorge Sánchez, membre de la Plataforma Aturem la Guerra, ha comentat que “la majoria social de Catalunya té una sensibilitat molt especial amb Palestina. Tot i les retallades que hi estan havent la solidaritat amb Palestina segueix activa”. Una de les intervencions mes destacades a la roda de premsa ha estat per part de Jordi Aragunde, que ha parlat en nom de la Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona, i que ha comentat que “la visió dels estibadors és més aviat confusa perquè sempre es parla de nosaltres com a gent que està al port i no es preocupa per res del que es mou fora. No és veritat. Els estibadors volem participar i donar suport a totes les iniciatives socials i apolítiques i posem a disposició de la organització la nostra infraestructura com a el sindicat més representatiu a nivell nacional i internacional per poder facilitar l’arribada del vaixell en la seva missió a Gaza”. El col·lectiu d’estibadors és part activa de la rebuda de l’Estelle a Barcelona aportant des de la seva aportació personal fent guàrdies al vaixell fins a la compra d’aliments o la coordinació amb altres estibadors de diversos països per on passarà l’Estelle.

En l’Estelle viatja un grup d’activistes internacionals, la majoria dels quals ja van prendre part en anteriors Flotilles de la Llibertat. L’objectiu de la seva travessia és, a més de trencar el bloqueig imposat per Israel a Gaza, que el viatge serveixi per a sensibilitzar a la població dels diferents països pels que el vaixell vagi passant en la seva ruta cap a Palestina.

En el seu trajecte, el vaixell ha efectuat parades a diverses ciutats de Suècia, Noruega, França i l’Estat Espanyol. Després de Barcelona, realitzarà parades a Còrsega, La Spezia i Nàpols, amb l’objectiu d’acabar el viatge a les costes de Gaza.

Les activitats programades durant l’estada de l’Estelle a Catalunya són:

- Diumenge 16 de setembre
16:00. Arribada de l’Estelle al Port del Fòrum de Barcelona i desembarcament de la tripulació. Es comptarà amb la presència del Sr. Musa Amer Odeh l’Embaixador de Palestina juntament amb altres representants polítics i de la societat civil catalana. Benvinguda amb lectura de manifest, cultura popular catalana i lectura de poesia per Palestina.
17:00. Bicicletada solidaria amb Palestina. Sortida des d’Arc de Triomf amb arribada al Port del Fòrum.
19:00. Festa i concert al Parc de la Pau (St. Adrià de Besòs) amb circ i les actuacions de NaVil, Feliu Ventura, Yacine & The Oriental Groove, Lágrimas de sangre, Che Sudaka acoustic-live i La Troba Kung-Fu en acústic. Es comptarà amb punts informatius de diferents organitzacions socials.

- Dilluns 17 de setembre i dimarts 18 de setembre:
17:00 – 19:00. Visites guiades al veler Estelle.
19:00 – 21:00. Activitats variades com xerrades, projeccions de documentals, trobades socials…

El projecte del veler Estelle neix gràcies a l’impuls dels països nòrdics, especialment la campanya sueca Ship to Gaza, que torna a reunir al seu voltant una gran quantitat d’iniciatives locals, entre les que es troba Rumbo a Gaza.

L’Estelle és un vaixell amb una llarga trajectòria de noranta anys navegant, dedicant les últimes dècades a viatges a Àfrica per a realitzar transport de comerç just entre Angola i Finlàndia. A Suècia aquest veler també té una profunda càrrega simbòlica ja que, a més del seu passat pel lliure comerç, el seu nom és també el nom de la filla de la princesa hereva de Suècia i el nom de la muller del diplomàtic Folke Bernadotte, assassinat per soldats israelians a Jerusalem l’any 1948, quan intervenia pera aconseguir una solució a la guerra que es va viure després de la partició de la Palestina històrica.

https://www.facebook.com/note.php?note_id=364334163646055

Catalunya Rumb a Gaza
https://www.facebook.com/pages/Catalunya-Rumb-a-Gaza-P%C3%A0gina-oficial/133275680085239

Rumbo a Gaza
http://www.rumboagaza.org/

Programa complet d’actes previstos per l’arribada de la III Flotilla de la Llibertat a Barcelona:

- Dia 16 de setembre:

15.30h Trobada al Port del Fòrum per esperar el Vaixell Estelle amb els diversos col·lectius de suport.

16h Arribada del Veler Estelle a Port (es demana la màxima puntualitat donat que el vaixell entrarà en aquesta hora)

16h Actes de benvinguda al veler:
Parlaments i actes de Cultura Popular Catalana

17h Bicicletada Popular amb sortida des de l’Arc de Triomf amb arribada al Port del Fórum.

18h Recital poètic

A partir d’aquesta hora els mitjans de comunicació podran realitzar entrevistes amb persones responsables del vaixell i de l’organització dels actes.
Per poder fer-ho us podeu posar en contacte via mail o telèfon amb els contactes que hi figuren en aquesta convocatòria.

18.30h Circ amb Malakas Crew

19h Concert amb : Navil, Yacine and the ensemble groove acústic, Feliu Ventura, Lágrimas de Sangre, At Versaris, Che Sudaka acoustic-live, La Troba Kung-Fu en acústic.

- Dia 17 de setembre:

11h Visita de la tripulació als espais de memòria històrica de Sant Adrià de Besos i trobada amb els col·lectius que allà hi treballen.

13h Recepció oficial als Responsables de la III Flotilla de la Llibertat i Raouf Almalki (agregat Cultural de l’ambaixada Palestina) a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besos.
Per gestionar l’entrada de la premsa cal contactar amb la Cap de Ganivet de l’Alcaldia de Sant Adrià Núria Vilardell a través del telèfon 933812004 ext 2039.

De 17:00h a 19:00h Visitas guiadas en el Estelle.

19:00h Xerrada sobre la Flotilla de la Llibertat a la sala Calidoscopi del Convent de Sant Agustí, a Barcelona. Comptem amb la presència de Salamaah Abdul Karim (tripulant de l’Estelle),
Manuel Espinar (coordinador de Rumbo a Gaza) i Laura Arau (participant catalana a la primera Flotilla de la Libertad).

- Dia 18 de setembre:

De 17:00h a 19:00h Visites guiades en el Estelle.

19:00h Xerrades sobre el Movimient de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS). Espai Àgora, Nova (plaça catalunya nº 9, 4rt 2ª).

20.30h Projecció del Video documental Puertas al Mar dins de la Sala de projeccions del Vaixell.

Contactes:

Laura Arau: +34 636 00 36 01,
prensa@rumboagaza.org

A Catalunya:
Anna Gas: +34 661 46 93 97,
donesenrebellia@gmail.com

>>> Teniu en document adjunt cartell activitats dia 16.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció