CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La importància de l’Acció Social

Dilluns, 1 gener, 2007

La CGT es defineix en els seus estatuts com a anarcosindicalista, per tant defensem el sindicat com una eina necessària per a la transformació social en les seves vessants que inclou de manera molt important el món de treball però que també compren l’acció social fora de la nostra feina. Si realment volem construir el sindicat que diem i que hem escrit en forma d’estatuts es condició indispensable donar-li a l’acció social la importància que es mereix.

No solament això, l’estructura del món del treball està canviant ràpidament augmentant la precarietat i disminuint de manera imparable els llocs de treball estables dels que la CGT es nodreix per formar la major part del seu nucli d’organització. No podem avançar cap un model de sindicat de delegades ni viure del crèdit d’hores sindicals, ens cal repensar la nostra estructura i ens cal que les companyes que estan en el dia a dia de la lluita entrin a militar amb nosaltres colze a colze, és una qüestió de supervivència però també d’enriquiment de l’organització en propostes.

És imprescindible continuar el treball fet des del SP anterior potenciant l’acció social a cada federació local com una part indissoluble, imprescindible i necessària del nostre projecte.

Cal que del nostre treball en les nostres feines i de l’acció social en fem un referent aglutinador d’aquests moviments sense voler formar part de cap avantguarda, sense voler dirigir o imposar el nostre criteri sinó un referent obert i permeable al treball conjunt.

Hem de fer una espècie de simbiosis, cal aprendre dels moviments socials, empapar-nos del seu fer, participar-hi, mullar-nos en les lluites conjuntament, parlar i discutir-hi des del respecte i amb la ment ben oberta, sense sectarismes ni exclusions.

La lluita social ens afecta a totes i en primer lloc hem de començar, com se sol dir, per nosaltres mateixes, en les nostres fàbriques, oficines o llocs de treball, cal que les nostres delegades estiguin com una sola persona en la defensa de les lluites socials, que les expliquin a les treballadores i que se les creguin però el que es més important, cal que vagin a tots als casals, a les cases okupades o reunions, és imprescindible unir el món del treball i el carrer, cal revolucionar-nos mutuament.

Entenem que existeixen diverses lluites que entre moltes d’altres i per la seva importància anticapitalista i transformadora hem de participar-hi de manera activa.

PER UNA ORGANITZACIÓ CAPAÇ DE REFER EL MISSATGE D'UNITAT I REBEL·LIA DELS OPRIMITS I LES OPRIMIDES

La classe treballadora i les classes humils de la societat, tenim la gran necessitat de fer front a la pèrdua constant de drets socials i laborals que estem sent mates en els últims temps i per a això necessitem de l'eina adequada que ens permeti aglutinar forces davant un enemic molt més organitzat i enfortit que nosaltres/as.

CGT pot ser una peça important en la construcció d'aquesta eina, sabent que ho serà en la mesura que sigui capaç de confluir amb l'immens ventall de moviments socials amb clara actuació llibertària pel seu funcionament i organització de tipus horitzontal.