CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“La Indirecta. Una entrevista a l’esquerra”

Divendres, 25 abril, 2008

"La Indirecta. Una entrevista a l’esquerra"

SERGI PICAZO (ed.)

Virus Editorial

Selecció d’entrevistes publicades al setmanari La Directa, durant els seus dos primers anys de vida, a diferents protagonistes dels moviments socials i de l’esquerra transformadora. Amb la intenció de donar una panoràmica ampla de la realitat nacional, peninsular i internacional, s’inclou un ampli ventall d’entrevistes, des de Noam Chomsky o Naomi Klein a Carlos Taibo o Arcadi Oliveres.


El llibre, més enllà de ser una simple i anecdòtica recopilació d’entrevistes, té la intenció d’esdevenir un aparador dels discursos actuals de l’esquerra alternativa: des de l’anarquisme fins a l’independentisme i des dels nous moviments socials altermundialitzadors fins als referents més veterans de l’esquerra clàssica. La Directa, mijançant les seves entrevistes a la contraportada, ha mostrat setmana rere setmana les idees, les propostes i les queixes de l’àmplia i plural esquerra alternativa d’avui dia.

“A partir de la propera pàgina, la premsa lliure deixarà de ser un oximoron. El control del pensament i la fàbrica del consens es deconstruirà radicalment i el lector i la lectora no seran ni consumidores ni clientes ni espectadores, sinó part activa, directa i imprescindible d’un procés col·lectiu. Som aquí per no ser com ells i no reproduir monòlegs neuròtics unidireccionals. És una lluita llarga i dura que es guanya o es perd cada dia, i que enllaça -directament- amb la història alternativa de “La Indirecta”, de les veus a l’esquerra de Déu i a l’esquerra de l’esquerra que estàs a punt de visitar. Són, indirectament i com sense voler, la crònica dels temps per venir, de les utopies que ja són o que s’albiren i de l’aprenentatgepermanent entre totes i tots. De saber que preguntant comencem a respondre’ns i responent continuem preguntant-nos”.

David Fernández

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció