CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La Inspecció de Treball sanciona al Metro de Barcelona per realitzar més de 500 contractes en frau de llei

Dimecres, 12 maig, 2010

La Inspecció de Treball insta a Metro de Barcelona a que cessi en la realització de contractes en frau de Llei i l'obliga a la conversió en indefinits de més de 500 contractes d'obra i servei.

La CGT del Metro, sindicat més votat en l'empresa, va denunciar davant la INSPECCIÓ DE TREBALL a finals del 2008 l'ús fraudulent que la Direcció del Metro feia de la contractació temporal per obra i servei, utilitzant-los indegudament per a cobrir el treball habitual de l'Empresa. Al juliol de 2009 la INSPECCIÓ, després de comprovar la veracitat de la denúncia, va fer un REQUERIMENT amb valor d'ACTA D'ADVERTIMENT perquè Metro adeqüés els tipus de contracte al que marca la llei, però la Direcció del Metro, amb la seva prepotència habitual i amb la seva falta de respecte també habitual cap a l'AUTORITAT LABORAL, va seguir amb les seves pràctiques de contractació il·legal durant el 2009 i 2010.

El 6 d'abril del 2010, dos anys mes tard de l'inici de la denúncia i després de 4 reunions entre l'INSPECTOR DE TREBALL, la Direcció del Metro i la CGT, l'INSPECTOR va poder comprovar la NUL·LA VOLUNTAT de l'empresa de legalitzar els contractes EN FRAU DE LLEI, DICTANT RESOLUCIÓ amb ACTA D'INFRACCIÓ que sempre porta SANCIÓ ECONÒMICA i un nou REQUERIMENT que obliga a la conversió en INDEFINITS de més de 500 contractes temporals que existeixen en diverses categories de l'EMPRESA.

La CGT del Metro vol manifestar la vergonya aliena que sent al comprovar com la Direcció d'una Empresa com el Metro, regida per gestors del PSC (PSOE) amb el sr. DIDAC PESTANYA al capdavant, ha de ser OBLIGAT per l'AUTORITAT LABORAL a complir la llei, sobretot quan estan pregonant als quatre vents la necessitat de reduir la contractació temporal en les empreses privades. QUIN EXEMPLE que dóna el PSC (PSOE).

Finalment la CGT del Metro EXIGEIX a l'Alcalde de Barcelona sr. JORDI HEREU que com a màxim responsable de la gestió del Metro, prengui cartes en l'assumpte i DESTITUEIXI de forma fulminant al sr. DIDAC PESTANYA com responsable de TMB i al sr. SEBASTIÁN BUENESTADO com Director General del Metro. Sabem que no s'hi atrevirà pel pes específic que aquests dos personatges tenen tant en la Federació del PSC del Baix Llobregat com en la de Barcelona, però davant la gravetat ètica i moral de la infracció comesa, estem obligats a reclamar-ho.

També sabem que aquests fets, a pesar de la seva importància donat el nombre important de treballadors, no tindrà la repercussió que es mereix, però la CGT seguirem denunciant-los públicament fins a on arribem, tenint clar que la sanció imposada al Metro es pagarà amb diners de tots i els Directius seguiran cometent malifetes legals amb total impunitat pública. Esperem que algú més es preocupi per això.

Secció Sindical CGT Metro Barcelona